r
Nosalty Logó

Kapros cukkinifőzelék fűszeres húsgolyókkal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Kapros cukkinifőzelék fűszeres húsgolyókkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A főzelékhez

A húsgolyókhoz

A sütéshez

Összesen 1110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A főzelékhez

A húsgolyókhoz

A sütéshez

Összesen 4439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A főzelékhez

A húsgolyókhoz

A sütéshez

Összesen 159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    953 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5678 micro
Összesen 1110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    387.3 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5634.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1510 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    1894 mg
  • Nátrium
    1451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1899.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3149 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    548 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    813 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    903 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3811 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22713 micro
Összesen 4439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A húsgolyókhoz

A sütéshez

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A főzeléket előre elkészíhetjük. Először nagylyukú reszelőn lereszeljük a cukkiniket.
  2. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk néhány vékony szeletke citromhéjat, és 2-3 percig mérsékelt lángon kevergetjük.
  3. Ekkor lefedjük, és 10-15 percig, időnként megkeverve pároljuk.
  4. Közben a tejet, a tejszínt és a keményítőt elkeverejük, a kapribogyót (és ha kell, a kaprot) apróra vágjuk.
  5. A főzelékhez adunk minden maradék hozzávalót, pár perc alatt besűrítjük.
  6. A húsgolyók készítése eredeti recepet szerint robotgéppel történik: a húst és a hagymát apróra vágva, a szalonnát felcsíkozva, a fokhagymát összenyomva, a fűszerekkel együtt beletesszük,pépesre dolgozzuk. Alternatíva (én is így készítettem): darált húshoz adjuk a nagyon apróra vágott hozzávalókat, és kézzel alaposanösszekeverjük.
  7. A masszából 3 cm-es golyókat formálunk, és a forró vaj-olaj keveréken 8-10 percig sütjük őket, egyszerre 10-12 darabot érdemes.
  8. Sütőpapírral borított tálcára szedjük, és 50-100 fokos (legkisebb fokozatú) sütőben tartjuk melegen a húsgombócokat.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 45536
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 10.

Ajánló

Az eredeti recept a húsgolyókat 60 dkg húsból készíti (a többi hozzávaló is arányosan több), de nekünk így is bőven elég volt, pukkadásig teltünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Névnapomra kaptam meg Stahl Judit Végre otthon! szakácskönyvét, amelyből az aszalt szilva likőr is származik, sőt a karácsonyi sikeres kacsa confit-t is onnan lestem. Most, Albionba visszatérve, erre az igazán magyaros étekre került a sor - a főzelék szóra ugyanis semmilyen általam beszélt nyelven nem sikerült megfelelőt találni (mert nincs). De végülis a gasztronómia nyelve minden korlátot áthidalt : D

Hozzávalók

A főzelékhez

A húsgolyókhoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...