r
Nosalty Logó

Kapros cukkinifőzelék fűszeres húsgolyókkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Durcsó
Kapros cukkinifőzelék fűszeres húsgolyókkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A főzelékhez

A húsgolyókhoz

A sütéshez

1110
Kalória
35.8g
Fehérje
28.5g
Szénhidrátok
96.8g
Zsír
474.9g
Víz
219.3g
Koleszterin
5.4g
Rost
11.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A főzelékhez

A húsgolyókhoz

A sütéshez

Összesen 1110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A főzelékhez

A húsgolyókhoz

A sütéshez

Összesen 4439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A főzelékhez

A húsgolyókhoz

A sütéshez

Összesen 159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    474.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    953 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5678 micro
Összesen 1110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    387.3 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5634.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1510 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    1894 mg
  • Nátrium
    1451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1899.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3149 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    548 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    813 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    903 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3811 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22713 micro
Összesen 4439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A főzeléket előre elkészíhetjük. Először nagylyukú reszelőn lereszeljük a cukkiniket.
  2. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk néhány vékony szeletke citromhéjat, és 2-3 percig mérsékelt lángon kevergetjük.
  3. Ekkor lefedjük, és 10-15 percig, időnként megkeverve pároljuk.
  4. Közben a tejet, a tejszínt és a keményítőt elkeverejük, a kapribogyót (és ha kell, a kaprot) apróra vágjuk.
  5. A főzelékhez adunk minden maradék hozzávalót, pár perc alatt besűrítjük.
  6. A húsgolyók készítése eredeti recepet szerint robotgéppel történik: a húst és a hagymát apróra vágva, a szalonnát felcsíkozva, a fokhagymát összenyomva, a fűszerekkel együtt beletesszük,pépesre dolgozzuk. Alternatíva (én is így készítettem): darált húshoz adjuk a nagyon apróra vágott hozzávalókat, és kézzel alaposanösszekeverjük.
  7. A masszából 3 cm-es golyókat formálunk, és a forró vaj-olaj keveréken 8-10 percig sütjük őket, egyszerre 10-12 darabot érdemes.
  8. Sütőpapírral borított tálcára szedjük, és 50-100 fokos (legkisebb fokozatú) sütőben tartjuk melegen a húsgombócokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Névnapomra kaptam meg Stahl Judit Végre otthon! szakácskönyvét, amelyből az aszalt szilva likőr is származik, sőt a karácsonyi sikeres kacsa confit-t is onnan lestem. Most, Albionba visszatérve, erre az igazán magyaros étekre került a sor - a főzelék szóra ugyanis semmilyen általam beszélt nyelven nem sikerült megfelelőt találni (mert nincs). De végülis a gasztronómia nyelve minden korlátot áthidalt : D

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!