r
Nosalty Logó

Kanalas habos-túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Kanalas habos-túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Díszítéshez

Összesen 565 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Díszítéshez

Összesen 4538 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Díszítéshez

Összesen 274 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 565 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    198.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7712.2 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1194 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.2 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    976 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1422 micro
Összesen 4538 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.5 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 274 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk.
  2. A krémhez a tojássárgáját a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a fél csomag pudingport, majd az áttört túrót, tejfölt, vaníliát és a reszelt citromhéjat.
  3. A tésztát belekanalazzuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, elsimítjuk, majd következik a túrókrém, ezt is elegyengetjük, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
  4. Amíg sül a tészta a 4 tojásfehérjéből a cukor és a citromlé fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk.
  5. Ha a tepsit megmozgatjuk és nem lötyög a tészta, ráterítjük a habot, a lángot mérsékeljük, és kb. 10-15 percig szárítjuk a habot.
  6. A csokit az olajjal megolvasztjuk, és a kemény habra csurgatjuk. Ez el is maradhat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1221
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 214
  • Össznézettség: 334104
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kanalas habos-túrós sütemény
Csiki Piroska 230 recept

A cukor mennyiségén a krémben ízlés szerint változtathatunk.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...