r
Nosalty Logó

Kalapos pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mandula
Kalapos pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

​A fűszeres túróhoz

​A pizzakrémhez

​Továbbá

Összesen 632 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

​A fűszeres túróhoz

​A pizzakrémhez

​Továbbá

Összesen 3777 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

​A fűszeres túróhoz

​A pizzakrémhez

​Továbbá

Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    96 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 632 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    343.2 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9938.5 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    1615 mg
  • Nátrium
    4729 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    726.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2523 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 3777 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.9 g
  • Cink
    89 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    39 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A tésztához

​A fűszeres túróhoz

​A pizzakrémhez

​Továbbá

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 dl tejet meglangyosítunk, feloldunk benne 1 tk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A főtt krumplit nagy tálba reszeljük, vagy alaposan összetörtjük. Rászórjuk a lisztet, megsózzuk.
  3. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a krumplival is összekeverjük. Fészket csinálunk a közepébe, beleütünk 2 tojást, beleöntjük a tejfölt és a felfuttatott tejes élesztőt. Összegyúrjuk, ha kell, még folyadékot/lisztet teszünk hozzá, és szép fényesre dolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a töltelékeket:A túrót összetörjük, 2-3 ek tejföllel és 1 kk sóval krémesre keverjük. Hozzáadunk egy vékony szelet apróra vágott bacont, fél fej picire kockázott vöröshagymát és finomra vágott fokhagymát. A zöldfűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük, jól elkeverjük. A pizzakrémhez ahozzávalókat homogénre keverjük, ízlés szerint fűszerezzük. Vágunk még némi bacont, kolbászt, sajtot, olajbogyót.
  5. A tészta összeállítása:A tésztát 4 részre osztjuk. Mindegyiket egymás után félujjnyi vastagra nyújtjuk, nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok felére tölteléket halmozunk: a túrós jó magában is, de tehetünk rá sajtot, szalonnát, kolbászt is, a pizzásra pedig mindenképpen tegyünk sajtot és olívabogyót, de a többit se sajnáljuk. Fedjük be őket egy-egy üres tésztalappal, jól nyomkodjuk le.
  6. Kenjük meg felvert tojásra, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket.
  7. Hideg sütőbe tegyük őket, lassan melegítsük fel 200 °C-ra, és süssük őket aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 9231
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 17.

Ajánló

Mi ezt éppen ebédre ettük. De tökéletes kirándulásra, vacsorára, reggelire... Bármikor.:) Ez a krumplis verzió sokáig puha marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandula 35 recept

Ami jó, azt szabad ismételni.:) A piknik pite múltkori sikerén felbuzdulva álltunk neki újra - ezúttal más tésztával, új töltelékekkel, és kicsit más dizájnnal. A pityókás piknik pite elnevezés is jól illene egyik-másik példányra.:)

Hozzávalók

A tésztához

​A fűszeres túróhoz

​A pizzakrémhez

​Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...