Kakukkfüves karaj eplényi módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
István mester
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
Húshoz
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
1 kcal
-
1g leveskocka4 kcal
-
246 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Friss salátához
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
3g ecet0 kcal
-
1g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Körethez
-
88g rizs313 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
70g csemegekukorica60 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
Összesen
1668
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
Húshoz
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
6 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Friss salátához
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
4g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
Körethez
-
350g rizs1253 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
280g csemegekukorica241 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
Összesen
6678
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
Húshoz
-
15.1g sertés rövidkaraj25 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
6g tejföl12 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
-
4.5g kolozsvári szalonna30 kcal
-
7.7g napraforgó olaj68 kcal
Friss salátához
-
12.1g kígyóuborka2 kcal
-
6g paprika1 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
12.1g paradicsom2 kcal
-
0.3g ecet0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
Körethez
-
10.6g rizs38 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
8.5g csemegekukorica7 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
Összesen
202
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 112.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1598.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 594 mg
-
Nátrium 687 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 518.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 134 micro
-
β-karotin 755 micro
-
β-crypt 140 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 840 micro
Összesen
1668
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 173.8 g
Zsír
-
Összesen 449.5 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 211 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 119 g
-
Koleszterin 573 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6395 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 490 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 502 mg
-
Foszfor 2376 mg
-
Nátrium 2748 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 497.6 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 2075.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 554 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 110 mg
-
C vitamin: 249 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1143 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 538 micro
-
β-karotin 3021 micro
-
β-crypt 560 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 3361 micro
Összesen
6678
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 311 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
Húshoz
-
2 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
2 dl tejföl
-
4 púpozott ek finomliszt
-
0.5 ek fűszerpaprika
-
3 dl napraforgó olaj
Friss salátához
-
1 közepes db kígyóuborka
-
2 közepes db paprika
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 közepes db paradicsom
-
2 ek ecet
-
1 kávéskanál só
-
2 ek cukor
Körethez
-
35 dkg rizs
-
1 közepes db vöröshagyma
-
0.5 kávéskanál kurkuma
Elkészítés
Húshoz
- A karajt szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk.
- Bedörzsöljük sóval, borssal, fokhagyma granulátummal (fokhagyma gerezddel), és megszórjuk jól kakukkfűvel.
- Pár órára vagy akár egy éjszakára is a hűtőbe tesszük a húst, hogy összeérjen a fűszerrel.
- Sütés előtt a lisztet összekeverjük a pirospaprikával, és a hússzeleteket finoman megforgatjuk benne.
- Serpenyőben, bő olajban kb. 4-4 percig sütjük a hús mindkét oldalát.
- A felesleges olajat leöntjük, keveset hagyva, amiben megpirítjuk a szalonna csíkokat. Ha kész, akkor kivesszük, és egy tálra tesszük őket.
- A szalonna zsírjában megdinszteljük az apróra vágott hagymát, felöntjük kb 3-4 dl vízzel (vagy húsleves levével), és hozzákeverjük a tejfölt. Belemorzsoljuk a fél leveskockát (ha nem húslevest használunk).
- Beletesszük a hússzeleteket, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a lé besűrűsödik szafttá.
- A salátához a hagymát, paprikát és az uborkát felkockázzuk, hozzáöntjük az ecetet, és sóval és cukorral összekeverjük.
- Ezután tesszük bele a paradicsomot, így az nem törik össze.
- A körethez a hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a rizst is, ezután felöntjük vízzel, sózzuk, és színezzük kurkumával. Addig főzzük fedő alatt, míg a levét el nem fővi.
- Tálalásnál a húst leöntjük a szafttal, majd a szalonna csíkokat a húshoz helyezzük.
- Jó étvágyat kívánok!
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2325
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
István mester
49 recept
Nevét egy bakonyi kis faluról kapta, ami igen szép környezetben fekszik.