r
Nosalty Logó

Kakukkfüves karaj eplényi módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
István mester
Kakukkfüves karaj eplényi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Húshoz

Friss salátához

Körethez

Összesen 1668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Húshoz

Friss salátához

Körethez

Összesen 6678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Húshoz

Friss salátához

Körethez

Összesen 202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 1668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    173.8 g

Zsír

  • Összesen
    449.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6395 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    2376 mg
  • Nátrium
    2748 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.6 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2075.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1143 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    538 micro
  • β-karotin
    3021 micro
  • β-crypt
    560 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3361 micro
Összesen 6678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    311 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Friss salátához

Körethez

Elkészítés

Húshoz

  1. A karajt szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk.
  2. Bedörzsöljük sóval, borssal, fokhagyma granulátummal (fokhagyma gerezddel), és megszórjuk jól kakukkfűvel.
  3. Pár órára vagy akár egy éjszakára is a hűtőbe tesszük a húst, hogy összeérjen a fűszerrel.
  4. Sütés előtt a lisztet összekeverjük a pirospaprikával, és a hússzeleteket finoman megforgatjuk benne.
  5. Serpenyőben, bő olajban kb. 4-4 percig sütjük a hús mindkét oldalát.
  6. A felesleges olajat leöntjük, keveset hagyva, amiben megpirítjuk a szalonna csíkokat. Ha kész, akkor kivesszük, és egy tálra tesszük őket.
  7. A szalonna zsírjában megdinszteljük az apróra vágott hagymát, felöntjük kb 3-4 dl vízzel (vagy húsleves levével), és hozzákeverjük a tejfölt. Belemorzsoljuk a fél leveskockát (ha nem húslevest használunk).
  8. Beletesszük a hússzeleteket, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a lé besűrűsödik szafttá.
  9. A salátához a hagymát, paprikát és az uborkát felkockázzuk, hozzáöntjük az ecetet, és sóval és cukorral összekeverjük.
  10. Ezután tesszük bele a paradicsomot, így az nem törik össze.
  11. A körethez a hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a rizst is, ezután felöntjük vízzel, sózzuk, és színezzük kurkumával. Addig főzzük fedő alatt, míg a levét el nem fővi.
  12. Tálalásnál a húst leöntjük a szafttal, majd a szalonna csíkokat a húshoz helyezzük.
  13. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2325
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

Nevét egy bakonyi kis faluról kapta, ami igen szép környezetben fekszik.

Hozzávalók

Húshoz

Friss salátához

Körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...