r
Nosalty Logó

Húsvéti töltött kelt tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Húsvéti töltött kelt tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1335 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 218 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    1275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1369 micro
Összesen 1335 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    290.4 g

Zsír

  • Összesen
    317.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12209.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    518 mg
  • Kálcium
    1062 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2490 mg
  • Nátrium
    7649 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    967.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1163.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    368 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1070 micro
  • Kolin:
    1502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    738 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    1708 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8214 micro
Összesen 8007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Feltesszük sós vízben a tojásokat főni (kb. 10 perc).
  2. A mirelit zöldségeket kevés vízzel, sóval és borssal ízesítve, kb. 10-15 perc alatt, közepes lángon megfőzzük, leszűrjük
  3. Ha a tojás megfőtt, pucoljuk, kicsire felkockázzuk.
  4. A fokhagymát pucoljuk, finomra vágjuk.
  5. Egy tálba öntjük a zöldborsót, a zöldbabot, a vegyes zöldségeket, a kis kockákra vágott sonkát és tojásokat, a finomra vágott fokhagymát, sót, borsot ízlés szerint, a tejfölt,1 kk tejszínes tormát, a reszelt füstölt sajtot, és az egészet jó alaposan öszekeverjük, majd félretesszük.
  6. Egy másik tálban a tojásokat felverjük, az olívaolajat, a cukrot, sót, a lisztet, a tejet beletesszük, kissé elkeverjük.
  7. A 2 dl langyos tejbe tesszük az elmorzsolt élesztőt és az 1 tk cukrot, kissé elkeverjük, hagyjuk felfutni. Ha felfutott az élesztő, a lisztes, tojásos masszához öntjük, és jó alaposan összekeverjük, kidolgozzuk. Válljon el a tészta az edény falától, majd liszttel szórjuk meg, és konyharuhával letakarva, 20 percet pihentessük.
  8. Lisztezett deszkán a tésztát újra átdolgozzuk, gyúrjuk, majd két cipóvá formáljuk. Hagyjuk pihenni még 10 percig letakarva.
  9. A két tepsit kiolajozzuk napraforgó olajjal, belesimítjuk a sütőpapírt mindkét tepsibe, és közben sütőt előmelegítjük.
  10. Kinyújtjuk az egyik tésztát, nem túl vékonyra, és a hosszabb részére a töltelék felét rakjuk bele, mint a bejglibe, feltekerjük, és a két végét összefogva, csiga formává tekerve, beletesszük a tepsibe. Olívaolajjal lekenjük, majd a másik tésztát is ugyanígy készítjük el.
  11. A sütőben a középső rácsra az első elkészített tepsit toljuk be, és megsütjük, közben szépen megkel, és aranybarna lesz a teteje, akkor kivesszük, hagyjuk hűlni. A másik tésztát is ugyanígy sütjük ki, kivétel után hűlni hagyjuk.
  12. Még melegen felszeleteljük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5539
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 17.

Ajánló

Finom bor illik mellé. Aki szereti, tehet bele több tormát is, én csak az íze kedvéért tettem bele egy kicsit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti töltött kelt tészta
Éva-Anyóca 350 recept

Húsvéthoz közeledve, kezd a hangulatom megjönni az olyan ételekhez, amit húsvét alkalmával is fogyaszthatunk. Ezért egy finom, laktató, sonkás, tormás, füstölt sajtos, de a tavaszhoz is kötődő, zöldségekkel is teli, töltelékes ételt gondoltam ki. A leves, előtte, egy egyszerű zöldségleves volt grízgaluskával. Ennyi a történet.:-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...