r
Nosalty Logó

Húsvéti sonkás hawaii pizza

NS
Húsvéti sonkás hawaii pizza
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

szósz

847
Kalória
30.1g
Fehérje
127.5g
Szénhidrát
24g
Zsír
253.6g
Víz
46.1g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
25.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

szósz

Összesen 847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

szósz

Összesen 3384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

szósz

Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2378.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9512.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1387 mg
  • Nátrium
    6320 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    510 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1014.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2006 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 3384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3122 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Először is bizonyosodjunk meg arról, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű. Ezután a lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a fűszereket, ne spóroljunk a borssal.
  2. A vizet langyosítsuk meg, adjuk hozzá a cukrot és az olívaolajat, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk felfutni. Ha kész, a liszt közepében készítsünk egy mélyedést, és öntsük bele az élesztős vizet.
  3. Kezdjük el dagasztani. Ha a végeztünk, olajozzuk a tál alját, és kenjük be a tészta tetejét is, majd letakarva meleg helyen kb. 45 perc alatt kelesszük a duplájára.
  4. Ezután válasszuk ketté, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki kör alakúra. Ezután 10-15 percig pihentessük, hogy kicsit újra megkeljen.

szósz

  1. Amíg a tészta kel, hozzáfoghatunk a szószhoz. A sűrített paradicsomhoz hozzápréseljük a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket és végül a pár csepp olívaolajat, összekeverjük.
  2. A sonkát felszeleteljük, az ananászt lecsepegtetjük, a sajtot pedig lereszeljük.
  3. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  4. Ha a tésztánk pihent, megkenjük a szósszal, rácsipkedjük a sonkát, az ananászdarabkákat, végül pedig megszórjuk a sajttal.
  5. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Ezért a receptért valószínűleg sokan megköveznek majd, főleg, akik nem a gyümölcsös pizzák hívei, illetve akik úgy gondolják, jobb módokon is fel lehetne használni a megmaradt húsvéti sonkát. Azonban ez egy nagyon jó párosítás, a sonka füstölt íze remekül kihozza az ananász édességét. A pizzatészta Stahl Judittól van, csak annyit változtattam rajta, hogy instant élesztő helyett frisset használtam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...