r
Nosalty Logó

Húsvéti sonkás hawaii pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Húsvéti sonkás hawaii pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

szósz

Összesen 847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

szósz

Összesen 3384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

szósz

Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2378.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9512.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1387 mg
  • Nátrium
    6320 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1014.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2006 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 3384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3122 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

tészta

szósz

Elkészítés

tészta

  1. Először is bizonyosodjunk meg arról, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű. Ezután a lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a fűszereket, ne spóroljunk a borssal.
  2. A vizet langyosítsuk meg, adjuk hozzá a cukrot és az olívaolajat, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk felfutni. Ha kész, a liszt közepében készítsünk egy mélyedést, és öntsük bele az élesztős vizet.
  3. Kezdjük el dagasztani. Ha a végeztünk, olajozzuk a tál alját, és kenjük be a tészta tetejét is, majd letakarva meleg helyen kb. 45 perc alatt kelesszük a duplájára.
  4. Ezután válasszuk ketté, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki kör alakúra. Ezután 10-15 percig pihentessük, hogy kicsit újra megkeljen.

szósz

  1. Amíg a tészta kel, hozzáfoghatunk a szószhoz. A sűrített paradicsomhoz hozzápréseljük a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket és végül a pár csepp olívaolajat, összekeverjük.
  2. A sonkát felszeleteljük, az ananászt lecsepegtetjük, a sajtot pedig lereszeljük.
  3. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  4. Ha a tésztánk pihent, megkenjük a szósszal, rácsipkedjük a sonkát, az ananászdarabkákat, végül pedig megszórjuk a sajttal.
  5. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 861
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezért a receptért valószínűleg sokan megköveznek majd, főleg, akik nem a gyümölcsös pizzák hívei, illetve akik úgy gondolják, jobb módokon is fel lehetne használni a megmaradt húsvéti sonkát. Azonban ez egy nagyon jó párosítás, a sonka füstölt íze remekül kihozza az ananász édességét. A pizzatészta Stahl Judittól van, csak annyit változtattam rajta, hogy instant élesztő helyett frisset használtam.

Hozzávalók

tészta

szósz

Címlapról ajánljuk