r
Nosalty Logó

Húsvéti sonkás hawaii pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Húsvéti sonkás hawaii pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

szósz

Összesen 847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

szósz

Összesen 3384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

szósz

Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2378.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9512.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1387 mg
  • Nátrium
    6320 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1014.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2006 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 3384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3122 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

tészta

szósz

Elkészítés

tészta

  1. Először is bizonyosodjunk meg arról, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű. Ezután a lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a fűszereket, ne spóroljunk a borssal.
  2. A vizet langyosítsuk meg, adjuk hozzá a cukrot és az olívaolajat, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk felfutni. Ha kész, a liszt közepében készítsünk egy mélyedést, és öntsük bele az élesztős vizet.
  3. Kezdjük el dagasztani. Ha a végeztünk, olajozzuk a tál alját, és kenjük be a tészta tetejét is, majd letakarva meleg helyen kb. 45 perc alatt kelesszük a duplájára.
  4. Ezután válasszuk ketté, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki kör alakúra. Ezután 10-15 percig pihentessük, hogy kicsit újra megkeljen.

szósz

  1. Amíg a tészta kel, hozzáfoghatunk a szószhoz. A sűrített paradicsomhoz hozzápréseljük a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket és végül a pár csepp olívaolajat, összekeverjük.
  2. A sonkát felszeleteljük, az ananászt lecsepegtetjük, a sajtot pedig lereszeljük.
  3. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  4. Ha a tésztánk pihent, megkenjük a szósszal, rácsipkedjük a sonkát, az ananászdarabkákat, végül pedig megszórjuk a sajttal.
  5. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 862
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezért a receptért valószínűleg sokan megköveznek majd, főleg, akik nem a gyümölcsös pizzák hívei, illetve akik úgy gondolják, jobb módokon is fel lehetne használni a megmaradt húsvéti sonkát. Azonban ez egy nagyon jó párosítás, a sonka füstölt íze remekül kihozza az ananász édességét. A pizzatészta Stahl Judittól van, csak annyit változtattam rajta, hogy instant élesztő helyett frisset használtam.

Hozzávalók

tészta

szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...