Húsvéti sonkás hawaii pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
tészta
-
125g finomliszt455 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
75g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
szósz
Összesen
847
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
11g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
szósz
-
200g sűrített paradicsom164 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
500g ananászkonzerv300 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összesen
3384
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
tészta
-
27.1g finomliszt99 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
2.3g olívaolaj20 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
16.3g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
szósz
-
10.9g sűrített paradicsom9 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
-
5.4g sonka7 kcal
-
27.1g ananászkonzerv16 kcal
-
8.1g sajt29 kcal
Összesen
183
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2378.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 1580 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 253.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 501 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
847
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.3 g
Zsír
-
Összesen 95.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9512.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 1241 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1387 mg
-
Nátrium 6320 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 510 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1014.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 640 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 444 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 2006 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 57528 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
3384
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3122 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
tészta
- Először is bizonyosodjunk meg arról, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű. Ezután a lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a fűszereket, ne spóroljunk a borssal.
- A vizet langyosítsuk meg, adjuk hozzá a cukrot és az olívaolajat, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk felfutni. Ha kész, a liszt közepében készítsünk egy mélyedést, és öntsük bele az élesztős vizet.
- Kezdjük el dagasztani. Ha a végeztünk, olajozzuk a tál alját, és kenjük be a tészta tetejét is, majd letakarva meleg helyen kb. 45 perc alatt kelesszük a duplájára.
- Ezután válasszuk ketté, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki kör alakúra. Ezután 10-15 percig pihentessük, hogy kicsit újra megkeljen.
szósz
- Amíg a tészta kel, hozzáfoghatunk a szószhoz. A sűrített paradicsomhoz hozzápréseljük a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket és végül a pár csepp olívaolajat, összekeverjük.
- A sonkát felszeleteljük, az ananászt lecsepegtetjük, a sajtot pedig lereszeljük.
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
- Ha a tésztánk pihent, megkenjük a szósszal, rácsipkedjük a sonkát, az ananászdarabkákat, végül pedig megszórjuk a sajttal.
- 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 862
- Feltöltés dátuma: 2015. április 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezért a receptért valószínűleg sokan megköveznek majd, főleg, akik nem a gyümölcsös pizzák hívei, illetve akik úgy gondolják, jobb módokon is fel lehetne használni a megmaradt húsvéti sonkát. Azonban ez egy nagyon jó párosítás, a sonka füstölt íze remekül kihozza az ananász édességét. A pizzatészta Stahl Judittól van, csak annyit változtattam rajta, hogy instant élesztő helyett frisset használtam.