r
Nosalty Logó

Húsvéti hamiskás Malakoff-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Húsvéti hamiskás Malakoff-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

A díszítéshez

Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

A díszítéshez

Összesen 2297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

A díszítéshez

Összesen 164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2575.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    917 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    481 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    931 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 2297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát megsütjük az alapanyagokból (ha túl vastag lenne, mint az enyém, akkor 2 db tortát is lehet készíteni belőle).
  2. A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  4. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos-keményítős lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  5. Formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  6. Kettévágjuk, és félretesszük az egyik felét.

A krémhez

  1. A krémes krémport a tejjel 3 perc alatt keményre felverjük. A piskótára kenjük, majd a hűtőben dermedésig hűtjük.

Az összeállításhoz

  1. A kávéba belekeverjük az aromát, és a piskótákat egyenként megmártjuk benne, elosztjuk a tortalapon.
  2. A tejszínből és a cukorból habot verünk, és a csillagcsővel ellátott habzsákból díszítést készítünk, majd a félbevágott babapiskótával díszítjük. Megszórjuk mandulával, és mindegyik habrózsa mellé narancshéjából csíkokat vágunk, díszítjük a piskóta mentén.
  3. Behűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2072
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 04.

Ajánló

Tanácsok, tippek: Nekem sajnos nem volt narancsom idehaza, ezért elmaradt a tortáról, de anélkül is nagyon finom volt  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti hamiskás Malakoff-torta
Zsuzsamama56 321 recept

Ha nagy a család, akkor érdemes kettőt készíteni belőle. Én csak az egyik felét használtam fel a piskótának. A húsvéti asztalunk dísze volt ez a remek desszert.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...