Húsvéti hamiskás Malakoff-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
100g tej56 kcal
Az összeállításhoz
-
11g babapiskóta39 kcal
-
25g tej14 kcal
-
50g feketekávé5 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
11g babapiskóta39 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
44 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
Összesen
574
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
57 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
Az összeállításhoz
-
42g babapiskóta158 kcal
-
100g tej56 kcal
-
200g feketekávé18 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
42g babapiskóta158 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
30g mandulapehely177 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Összesen
2297
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
11.9g tojás15 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
-
28.8g tej16 kcal
Az összeállításhoz
-
3g babapiskóta11 kcal
-
7.2g tej4 kcal
-
14.4g feketekávé1 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
3g babapiskóta11 kcal
-
18g habtejszín53 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
2.2g mandulapehely13 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
Összesen
164
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 644 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 120.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
574
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.9 g
Zsír
-
Összesen 120.2 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 818 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2575.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 917 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 288 mg
-
Foszfor 656 mg
-
Nátrium 641 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.7 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 481 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 931 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 494 mg
-
Retinol - A vitamin: 917 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 739 micro
Összesen
2297
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
3 csapott ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 teáskanál sütőpor
A krémhez
-
4 dl tej
Az összeállításhoz
-
6 db babapiskóta
-
1 dl tej
-
2 dl feketekávé
A díszítéshez
-
6 db babapiskóta
-
250 ml habtejszín
-
2 teáskanál porcukor
-
3 dkg mandulapehely
Elkészítés
A piskótához
- A piskótát megsütjük az alapanyagokból (ha túl vastag lenne, mint az enyém, akkor 2 db tortát is lehet készíteni belőle).
- A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük.
- A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
- Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos-keményítős lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
- Formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
- Kettévágjuk, és félretesszük az egyik felét.
A krémhez
- A krémes krémport a tejjel 3 perc alatt keményre felverjük. A piskótára kenjük, majd a hűtőben dermedésig hűtjük.
Az összeállításhoz
- A kávéba belekeverjük az aromát, és a piskótákat egyenként megmártjuk benne, elosztjuk a tortalapon.
- A tejszínből és a cukorból habot verünk, és a csillagcsővel ellátott habzsákból díszítést készítünk, majd a félbevágott babapiskótával díszítjük. Megszórjuk mandulával, és mindegyik habrózsa mellé narancshéjából csíkokat vágunk, díszítjük a piskóta mentén.
- Behűtve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2072
- Feltöltés dátuma: 2014. május 04.
Ajánló
Tanácsok, tippek: Nekem sajnos nem volt narancsom idehaza, ezért elmaradt a tortáról, de anélkül is nagyon finom volt
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
321 recept
Ha nagy a család, akkor érdemes kettőt készíteni belőle. Én csak az egyik felét használtam fel a piskótának. A húsvéti asztalunk dísze volt ez a remek desszert.