Húsvét utáni pitypangos bejgli
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
a pitypang főzéséhez
a tojáskrémhez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
6g majonéz29 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
a tésztához
-
33g víz0 kcal
-
4 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
1g só0 kcal
-
7g olívaolaj63 kcal
az összeállításhoz
-
25g sonka35 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
1g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
a pitypang főzéséhez
a tojáskrémhez
-
120g tojássárgája386 kcal
-
33g majonéz177 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
a tésztához
-
200g víz0 kcal
-
23 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
6g só0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
az összeállításhoz
-
150g sonka207 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
4g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
a pitypang főzéséhez
a tojáskrémhez
-
10.1g tojássárgája33 kcal
-
2.8g majonéz15 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
a tésztához
-
16.9g víz0 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
33.8g finomliszt123 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
3.6g olívaolaj32 kcal
az összeállításhoz
-
12.7g sonka18 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0.3g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2114.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 1767 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 80.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 265 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 129 micro
-
β-karotin 1969 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4767 micro
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 97.4 g
Zsír
-
Összesen 114 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12686.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 603 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 1077 mg
-
Nátrium 10605 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 332.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 481.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1473 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 1589 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 497 micro
-
Kolin: 1099 mg
-
Retinol - A vitamin: 445 micro
-
α-karotin 772 micro
-
β-karotin 11814 micro
-
β-crypt 282 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28605 micro
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1072.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 897 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 999 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2419 micro
Hozzávalók
a pitypang főzéséhez
-
2 teáskanál só
a tojáskrémhez
-
6 db tojássárgája
-
3 ek majonéz
-
1 teáskanál mustár
-
2 csipet só
-
fekete bors ízlés szerint
-
0.5 kávéskanál kurkuma
a tésztához
-
2 dl víz
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
1 csipet cukor
-
40 dkg finomliszt
-
1 teáskanál só
-
0.5 dl olívaolaj
az összeállításhoz
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
a pitypang főzéséhez
- Egy nagy tál hideg vízben oldjunk fel egy kanál sót, rakjuk bele a pitypangot, és hagyjuk állni benne tíz percig. Szűrjük le.
- Egy nagy fazékban rakjunk fel vizet főni. Amikor forr, adjuk hozzá a másik kanál sót meg a pitypangot. Főzzük 6-8 percig.
- Szűrjük le, és nyomkodjuk ki a levét, amennyire csak tudjuk. Tegyük félre.
a tojáskrémhez
- A főtt tojássárgákat törjük meg villával, majd keverjük ki a majonézzel, mustárral, sóval, borssal meg a kurkumával. Tegyük félre.
a tésztához
- A két deci meleg vízből vegyünk el kb. fél decit, rakjuk bele a cukrot meg az élesztőt, és keverjük jól össze. Hagyjuk állni 5-10 percig.
- A lisztet keverjük el a sóval, öntsük hozzá a vizet, a felfuttatott élesztőt meg az olajat, és jól gyúrjuk össze. Nem kell keleszteni.
- Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 30x36 cm nagyságú téglalapra.
az összeállításhoz
- Kenjük meg a tésztát a tojáskrémmel, rakjuk rá a sonka szeleteket, fedjük be a pitypanggal, azt pedig hintsük meg a chilipehellyel.
- A tésztát tekerjük fel, mint a bejglit, rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tetejét az olívaolajjal, szórjuk rá a durva szemű sót.
- Forró sütőbe rakva megsütjük. A sütő alja meg a közepe közti részbe rakjuk a tepsinket.
- Tíz percig hagyjuk pihenni, majd recés késsel, fűrészelő mozdulatokkal, legalább 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Ezzel a módszerrel nem fog szétesni a puha tészta. Minden szelet után töröljük le a kést, mert a tojáskrémtől maszatos.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Tepsi mérete: 45x33x2
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1992
- Feltöltés dátuma: 2015. április 17.
Ajánló
Ha nem húsvétkor készítjük kimaradt sárgájából, akkor a fehérjét felhasználhatjuk salátához, aminek a receptjét szintén feltöltöttem ide.
Receptjellemzők
A lánykám minden évben nagyon várja, hogy ehessen töltött tojást a húsvéti ünnepek alatt. Az idén viszont már az első napon elfogyott. Gyorsan főztem még hat tojást, de töltelékből még volt bőven. Pont annyi, ami ehhez az újabb adaghoz kellett. Most mit kezdjek az újabb hat főtt sárgájával? Gondoltam, sütök egy maradékmentő kelt tésztát, de valami zöld is kéne hozzá, hogy kicsit tavasziasabb legyen a kinézete. Pitypangot még sose használtam, de ahogy utánaolvastam, mindenki panaszkodott, hogy milyen keserű. Egy receptnél meg azt tanácsolták, hogy meg kell főzni, és úgy már nem lesz olyan vészes. Ha nem akarunk ezzel vacakolni, akkor medvehagymát is lehet belerakni helyette. Azt még főzni sem kell.