r
Nosalty Logó

Húsos tészta, ahogy ma ettük (3.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vitorlázó
Húsos tészta, ahogy ma ettük (3.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1602 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6402 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3255.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1602 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    322.1 g

Zsír

  • Összesen
    267.5 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13022.9 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    726 mg
  • Kálcium
    2725 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    710 mg
  • Foszfor
    4424 mg
  • Nátrium
    4349 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1418.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1695 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1953 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1653 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 6402 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágva üvegesre piriítjuk, majd egy csipet paprikát szórunk rá.
  2. A darált húst megpirítjuka hagymán, majd fűszerezzük.
  3. Ráöntjük a paradicsomszósz felét, egy pohár fehérbort, és puhára főzzük-pirítjuk a húst kis lángon, rotyogtatva a finom lében, amelybe a húsleveskockát is beleraktuk.
  4. Közben a tésztát bő, sós vízben a szokásos puhaságúra főzzük.
  5. Leöntjük, átmossuk, majd a harmadát az olajjal/vajjal kikent tepsibe rakjuk, és megszórjuk majorannával.
  6. A darált húst elterítjük, és a többi tésztát rárakjuk, elterítjük, majd a tetejére sajtot reszelünk.
  7. A tejfölt a tojással és a liszttel kikeverjük, egy fél dl fehérborral hígítjuk, majd egyenletesen ráöntjük az eddig elkészített munkákra.
  8. Meleg sütőben pirosra sütjük, majd uborkával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 63002
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 20.

Ajánló

Csemege uborkával, friss hideg chardonnay borral kíváló étek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos tészta, ahogy ma ettük (3.)
vitorlázó 8 recept

Maradt egyszer egy csomó pörkölt, de már mindenkinek a fülén jött ki - mit csináljunk, hogy azért ne kapjon mindenki idegbajt a harmadik nap után? Tészta volt, így megdaráltuk a húst, átforgattuk paradicsomszósszal, és a főtt tésztára borítottuk. Betettük a tepsibe mindenféle reszetl sajtokkal, és a sütőben pirosra sült tésztát mindenki nagy örömmel vette. Azóta nem kérdés, hogy mi legyen, ha a húsos tészta szóba kerül. Siker, hiba nélkül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...