Húsos tészta, ahogy ma ettük (3.)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vitorlázó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
188g tészta696 kcal
-
75g darált marhahús107 kcal
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
6 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
75g sajt264 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
63g fehérbor51 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
53 kcal
Összesen
1602
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
750g tészta2783 kcal
-
300g darált marhahús426 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
24 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
250g fehérbor205 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
6402
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
27.8g tészta103 kcal
-
11.1g darált marhahús16 kcal
-
11.1g darált sertéshús20 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
1 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
16.7g tejföl33 kcal
-
11.1g sajt39 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
9.3g fehérbor8 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Összesen
237
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 80.5 g
Zsír
-
Összesen 66.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 342 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3255.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 681 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 1106 mg
-
Nátrium 1087 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 354.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 424 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 488 micro
-
Kolin: 257 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3474 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
1602
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 322.1 g
Zsír
-
Összesen 267.5 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1367 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13022.9 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 726 mg
-
Kálcium 2725 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 710 mg
-
Foszfor 4424 mg
-
Nátrium 4349 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 616.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1418.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1695 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 196 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 92 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1953 micro
-
Kolin: 1028 mg
-
Retinol - A vitamin: 1653 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 459 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 13895 micro
-
Lut-zea 670 micro
Összesen
6402
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
-
75 dkg tészta
-
30 dkg darált marhahús
-
30 dkg darált sertéshús
-
1 db vöröshagyma
-
450 g tejföl
-
30 dkg sajt
-
2 db tojás
-
1 evőkanál finomliszt
-
2.5 dl fehérbor
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
koriander ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 csipet fűszerpaprika
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A hagymát apróra vágva üvegesre piriítjuk, majd egy csipet paprikát szórunk rá.
- A darált húst megpirítjuka hagymán, majd fűszerezzük.
- Ráöntjük a paradicsomszósz felét, egy pohár fehérbort, és puhára főzzük-pirítjuk a húst kis lángon, rotyogtatva a finom lében, amelybe a húsleveskockát is beleraktuk.
- Közben a tésztát bő, sós vízben a szokásos puhaságúra főzzük.
- Leöntjük, átmossuk, majd a harmadát az olajjal/vajjal kikent tepsibe rakjuk, és megszórjuk majorannával.
- A darált húst elterítjük, és a többi tésztát rárakjuk, elterítjük, majd a tetejére sajtot reszelünk.
- A tejfölt a tojással és a liszttel kikeverjük, egy fél dl fehérborral hígítjuk, majd egyenletesen ráöntjük az eddig elkészített munkákra.
- Meleg sütőben pirosra sütjük, majd uborkával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 266
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 63002
- Feltöltés dátuma: 2010. november 20.
Ajánló
Csemege uborkával, friss hideg chardonnay borral kíváló étek.
Receptjellemzők
vitorlázó
8 recept
Maradt egyszer egy csomó pörkölt, de már mindenkinek a fülén jött ki - mit csináljunk, hogy azért ne kapjon mindenki idegbajt a harmadik nap után? Tészta volt, így megdaráltuk a húst, átforgattuk paradicsomszósszal, és a főtt tésztára borítottuk. Betettük a tepsibe mindenféle reszetl sajtokkal, és a sütőben pirosra sült tésztát mindenki nagy örömmel vette. Azóta nem kérdés, hogy mi legyen, ha a húsos tészta szóba kerül. Siker, hiba nélkül.