Húsleves töltött libanyakkal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Vica Konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
125g tyúk148 kcal
-
63g libaaprólék130 kcal
-
31g kacsazúza35 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
13g tv-paprika2 kcal
-
32g karfiol3 kcal
-
13g kelbimbó5 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
500g víz0 kcal
A töltött libanyakhoz
-
38g libanyak bőr131 kcal
-
17g csirkemáj20 kcal
-
63g kenyér171 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
8g főtt tojás12 kcal
-
13g csiperkegomba3 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
27 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A levesbetéthez
-
63g csigatészta232 kcal
Összesen
981
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
1000g tyúk1183 kcal
-
500g libaaprólék1039 kcal
-
250g kacsazúza278 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
255g karfiol26 kcal
-
100g kelbimbó39 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
4000g víz0 kcal
A töltött libanyakhoz
-
300g libanyak bőr1047 kcal
-
132g csirkemáj157 kcal
-
500g kenyér1370 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A levesbetéthez
-
500g csigatészta1855 kcal
Összesen
7839
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
11.5g tyúk14 kcal
-
5.7g libaaprólék12 kcal
-
2.9g kacsazúza3 kcal
-
2.1g fehérrépa1 kcal
-
1.8g sárgarépa1 kcal
-
1.8g zeller1 kcal
-
1.1g tv-paprika0 kcal
-
2.9g karfiol0 kcal
-
1.1g kelbimbó0 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
45.9g víz0 kcal
A töltött libanyakhoz
-
3.4g libanyak bőr12 kcal
-
1.5g csirkemáj2 kcal
-
5.7g kenyér16 kcal
-
0.6g tojás1 kcal
-
0.7g főtt tojás1 kcal
-
1.1g csiperkegomba0 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0.6g vöröshagyma0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A levesbetéthez
-
5.7g csigatészta21 kcal
Összesen
89
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 51.1 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1982.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 921 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 779.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 844 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 226 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 641 micro
-
α-karotin 624 micro
-
β-karotin 2129 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 982 micro
Összesen
981
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 408.8 g
Zsír
-
Összesen 361.8 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 148 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 2500 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15862.1 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 812 mg
-
Kálcium 1517 mg
-
Vas 81 mg
-
Magnézium 1005 mg
-
Foszfor 5013 mg
-
Nátrium 7370 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 721.9 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 6235.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6751 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 35 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 439 mg
-
D vitamin: 273 micro
-
K vitamin: 1811 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 162 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2957 micro
-
Kolin: 1433 mg
-
Retinol - A vitamin: 5125 micro
-
α-karotin 4988 micro
-
β-karotin 17028 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 54 micro
-
Lut-zea 7858 micro
Összesen
7839
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 kg tyúk
-
25 dkg kacsazúza
-
2 közepes db fehérrépa
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 kis db zeller
-
1 közepes db tv-paprika
-
0.5 kis fej karfiol
-
10 dkg kelbimbó
-
1 csokor petrezselyem
-
2 db zellerlevél
-
1 szál lestyán
-
2 db leveskocka
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 csipet köménymag
-
3 db szegfűszeg
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
4 l víz
A töltött libanyakhoz
-
30 dkg libanyak bőr
-
3 db csirkemáj
-
1 db tojás
-
1 db főtt tojás
-
10 dkg csiperkegomba
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 csipet majoranna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
A levesbetéthez
-
500 g csigatészta
Elkészítés
A leveshez
- A húsokat és a libanyak bőrétmegtisztítjuk, hideg vízben ázni hagyjuk, majd lecsepegetetjük.
- A csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk, agombát kisebb szeletekre, a kis fej vöröshagymát apró kockára vagdaljuk. A főtt tojást felkockázzuk, a kenyeret vízbe áztatjuk és kifacsarjuk.
- Előkészítjük a zöldségeket, a petrezselyemgyökeret és sárgarépát középen kettéhasítjuk, a többit egészben hagyjuk. A tv-paprika csumáját kivesszük.
- Elkészítjük a töltött libanyakat: kevés étolajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majorannával, sóval, borssal, kakukkfűvel elkeverjük, majd beletesszük a csirkemájat és a gombát, és 2-3 percig pároljuk, majd hagyjuk hűlni. Egy megfelelő méretű tálba belemorzsoljuk az áztatott kenyeret és a nyers tojással jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a ragut, a petrezselyemzöldet és a főtt tojást, óvatosan összekeverjük, hogy a tojás és a máj ne törjön össze. Egy fogvájóval, vagy rövid hústűvel összetűzzük a libanyak bőrének egyik végét, a tölteléket beletöltjük - ne legyen túlságosan megtömve -, majd a másik végét is lezárjuk.
- Lecsepegtetjük a húsokat, egy fazékba helyezzük, ráöntünk 3 l hidegvizet - ha kevésnek tűnik, teszünk még hozzá. Feltesszük a tűzhelyre és felfőzzük. Vigyázni kell, ne zubogjon, csak csendesen felforrjon, és beállítjuk a hőfokot, hogy csak annyira főjön, hogy a habját feldobja,amit szűrőkanállal leszedegetünk. Közben beletesszük a vöröshagymát, afokhagymát, a zellert és a tv paprikát. Amikor már nem keletkezik hab, még kisebbre vesszük a hőfokot, hogy csak pezsegjen a leves, beleszórjuk a borsot, köményt és szegfűszeget, és legalább egy órán át így főzzük.
- Egy óra elteltével hozzáadjuk a gyökér zöldségeket és a többi ízesítő anyagot, valamint a töltött nyakat,majd a főzési idő vége felé a kelbimbókat és a karfiolrózsákat, valamint a csokorba kötött zöldfűszereket, és a levest készre főzzük.
- A libanyaknak elég fél óra fővés, ha a bőr puha, akkor elkészült és emeljük ki a levesből, szét ne főjön. Amikor kicsit meghűlt felszeleteljük. Figyelni kell a zöldségfélék fővésiidejére is, a túlfővés elkerülése érdekében közben kiszedhető, ami már megfőtt, az íze benne marad a levesben.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3270
- Feltöltés dátuma: 2012. március 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vica Konyha
19 recept
Na hát van vele munka rendesen, de megéri. Nálunk mindig van az asztalon egy kis üvegben nagyon erős, őrölt paprika, amiből ízlés szerint mindenki tehet a levesére. Nem is hagyja ki senki. Nem kell meglepődni, a szegfűszeg nagyon jól kiemeli a szárnyasok ízét.