r
Nosalty Logó

Húsleves töltött libanyakkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vica Konyha
Húsleves töltött libanyakkal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A leveshez

A töltött libanyakhoz

A levesbetéthez

981
Kalória
51.1g
Fehérje
90.2g
Szénhidrátok
45.2g
Zsír
779.5g
Víz
312.5g
Koleszterin
8.1g
Rost
9.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A töltött libanyakhoz

A levesbetéthez

Összesen 981 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A töltött libanyakhoz

A levesbetéthez

Összesen 7839 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A töltött libanyakhoz

A levesbetéthez

Összesen 89 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1982.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    779.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    641 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    2129 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 981 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    408.8 g

Zsír

  • Összesen
    361.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    2500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15862.1 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    812 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    1005 mg
  • Foszfor
    5013 mg
  • Nátrium
    7370 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    721.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

Víz

  • Összesen
    6235.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6751 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    1811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    162 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2957 micro
  • Kolin:
    1433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5125 micro
  • α-karotin
    4988 micro
  • β-karotin
    17028 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    54 micro
  • Lut-zea
    7858 micro
Összesen 7839 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A húsokat és a libanyak bőrétmegtisztítjuk, hideg vízben ázni hagyjuk, majd lecsepegetetjük.
  2. A csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk, agombát kisebb szeletekre, a kis fej vöröshagymát apró kockára vagdaljuk. A főtt tojást felkockázzuk, a kenyeret vízbe áztatjuk és kifacsarjuk.
  3. Előkészítjük a zöldségeket, a petrezselyemgyökeret és sárgarépát középen kettéhasítjuk, a többit egészben hagyjuk. A tv-paprika csumáját kivesszük.
  4. Elkészítjük a töltött libanyakat: kevés étolajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majorannával, sóval, borssal, kakukkfűvel elkeverjük, majd beletesszük a csirkemájat és a gombát, és 2-3 percig pároljuk, majd hagyjuk hűlni. Egy megfelelő méretű tálba belemorzsoljuk az áztatott kenyeret és a nyers tojással jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a ragut, a petrezselyemzöldet és a főtt tojást, óvatosan összekeverjük, hogy a tojás és a máj ne törjön össze. Egy fogvájóval, vagy rövid hústűvel összetűzzük a libanyak bőrének egyik végét, a tölteléket beletöltjük - ne legyen túlságosan megtömve -, majd a másik végét is lezárjuk.
  5. Lecsepegtetjük a húsokat, egy fazékba helyezzük, ráöntünk 3 l hidegvizet - ha kevésnek tűnik, teszünk még hozzá. Feltesszük a tűzhelyre és felfőzzük. Vigyázni kell, ne zubogjon, csak csendesen felforrjon, és beállítjuk a hőfokot, hogy csak annyira főjön, hogy a habját feldobja,amit szűrőkanállal leszedegetünk. Közben beletesszük a vöröshagymát, afokhagymát, a zellert és a tv paprikát. Amikor már nem keletkezik hab, még kisebbre vesszük a hőfokot, hogy csak pezsegjen a leves, beleszórjuk a borsot, köményt és szegfűszeget, és legalább egy órán át így főzzük.
  6. Egy óra elteltével hozzáadjuk a gyökér zöldségeket és a többi ízesítő anyagot, valamint a töltött nyakat,majd a főzési idő vége felé a kelbimbókat és a karfiolrózsákat, valamint a csokorba kötött zöldfűszereket, és a levest készre főzzük.
  7. A libanyaknak elég fél óra fővés, ha a bőr puha, akkor elkészült és emeljük ki a levesből, szét ne főjön. Amikor kicsit meghűlt felszeleteljük. Figyelni kell a zöldségfélék fővésiidejére is, a túlfővés elkerülése érdekében közben kiszedhető, ami már megfőtt, az íze benne marad a levesben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 150 perc

Na hát van vele munka rendesen, de megéri. Nálunk mindig van az asztalon egy kis üvegben nagyon erős, őrölt paprika, amiből ízlés szerint mindenki tehet a levesére. Nem is hagyja ki senki. Nem kell meglepődni, a szegfűszeg nagyon jól kiemeli a szárnyasok ízét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!