Csigatészta

Csigatészta

Leírás

A csigatészta tojásból és lisztből készült levesbe szánt tésztaféle. A csigatészta készítésének hazánkban komoly hagyományai vannak. A tésztagyártás gépiesítése előtt a „csigacsinálás” fontos közösségi eseménynek számított. A csigatésztát kifejezetten az ünnepi, lakodalmi levesekhez készítették. Előállításához a gyúrt, kinyújtott tésztát kis rombusz alakú darabokra vágták, s valamilyen bordás felületen egy pálca segítésével felgöngyölítették. Ma többféle méretben kapható a boltokban, a kisebbek levesekbe, a nagyobbak tésztaételnek ideálisak.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, sötét, hűvös helyen.

100g Csigatészta

fehérjetartalom

13.04 g

zsírtartalom

1.012 g

szénhidráttartalom

74.67 g

víztartalom

9.9 g

gramm csigatészta?

Top ásványi anyagok

Foszfor

189 mg

Magnézium

53 mg

Kalcium

21 mg

Nátrium

6 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.142 g

Kolin

15.1 mg

Niacin - B3 vitamin

7.177 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.891 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

13.04 g

Zsír

telített zsírsav

0.277 g

egyszeresen telített zsírsav

0.171 g

többszörösen telített zsírsav

0.564 g

ásványi anyagok

Kalcium

21 mg

Vas

3.3 mg

Magnézium

53 mg

Foszfor

189 mg

Nátrium

6 mg

Cink

1.41 mg

Réz

0.289 mg

Mangán

0.917 mg

Szelén

63.2 µg

szénhidrát

rost

3.2 g

cukor

2.67 g

víz

9.9 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.891 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.4 mg

Niacin - B3 vitamin

7.177 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.431 mg

Folát

237 µg

Folsav

219 µg

Kolin

15.1 mg

Lutein+zeaxantin

18 µg

E vitamin

0.11 mg

K vitamin

0.1 µg

B6 vitamin

0.142 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!