Húsleves karajcsontból
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Brigi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
167g sertés karajcsont0 kcal
-
67g sárgarépa24 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
43g zeller16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
17g csigatészta62 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
67g burgonya39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
333g víz0 kcal
Összesen
204
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g sertés karajcsont0 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
100g csigatészta371 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
1218
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
0 kcal
-
8g sárgarépa3 kcal
-
5.4g fehérrépa3 kcal
-
5.2g zeller2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
2g paprika0 kcal
-
2g paradicsom0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
2g csigatészta7 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
3.6g karalábé1 kcal
-
8g burgonya5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g víz0 kcal
Összesen
23
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 953 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 616 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 562.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 507 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2083 micro
-
β-karotin 5050 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
204
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5717.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 508 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 1057 mg
-
Nátrium 3699 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 259.8 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 3374 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3045 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 315 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 260 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 600 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12496 micro
-
β-karotin 30300 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2577 micro
-
Lut-zea 1535 micro
Összesen
1218
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 250 micro
-
β-karotin 605 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 51 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
23
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertés karajcsont
-
5 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db zeller
-
1 db zellerlevél
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 közepes db paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 ek petrezselyem
-
10 dkg csigatészta
-
2 db leveskocka
-
1 teáskanál fekete bors
-
1 kávéskanál köménymag
-
1 kis db karalábé
-
4 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 l víz
Elkészítés
- A karajcsontokat vízben feltesszük főni nagy lángon, felforraljuk, és 1-2 percig zubogva forrni hagyjuk.
- Ezt az első levet leöntjük róla, kicsit átmossuk a húst, hogy a maradék hab is lejöjjön, majd újra felöntjük hideg vízzel, és visszatesszük főni, ezúttal kis lángra.
- Közben a vöröshagymát meghámozzuk, és hozzáadjuk az egy gerezd fokhagymával együtt. Beletesszük az egész borsot, a sót, borsot, leveskockát, köményt. Hagyjuk így kis lángon felforrni.
- Ha forr, akkor hozzárakjuk a meghámozott, de egészben hagyott zellergumót, karalábét, répát és fehérrépát. A zeller és petrezselyemzöldet egészben. A paradicsomot és a paprikát szintén egészben. Lassú lángon, legalább 1,5 órán át gyöngyöző forrás mellett főzzük. Ha a csontról a hús könnyen lejön, és a répa is egészen megpuhult, akkor a meghámozott, egész burgonyákat is beletesszük.
- Közben egy másik edényben, sós vízben külön kifőzzük a csigatésztát, leszűrjük, átmossuk hideg vízzel, és egy kevés olajat csurgatunk rá, hogy ne tapadjon össze.
- Ha a burgonya is megfőtt, érdemes megkóstolni, mert lehet, sózni kell még. Majd ezt követően elzárjuk alatta a lángot. Kiszedjük a húst és a zöldségeket.
- Leszűrjük a levest, majd a levet visszatesszük, és újra felforraljuk, legalább 1-2 percig zubogva forrni hagyjuk. (Ez a tapasztalatom szerint a szavatosságát hosszabbítja meg, így tovább eláll, bár igyekezni kell minél előbb kihűteni, és lefedve hűtőben tárolni, ha több napra tervezzük.)
- Tálaláskor a tányérra tehetünk mindenből egy keveset a tésztával együtt, kevés aprított petrezselyemmel megszórjuk, és aki szereti, szárított csilit vagy más csípős paprikát is tehet bele.
- Receptkönyvben: 210
- Tegnapi nézettség: 47
- 7 napos nézettség: 484
- Össznézettség: 200053
- Feltöltés dátuma: 2014. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Brigi
65 recept
Részben családi recept, egy-két változtatással.