r
Nosalty Logó

Lecsós-darált húsos pörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lecsós-darált húsos pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Lecsós alap

Pörkölt

Tészta

Összesen 740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Lecsós alap

Pörkölt

Tészta

Összesen 5921 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Lecsós alap

Pörkölt

Tészta

Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    397 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343 g

Zsír

  • Összesen
    134.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7501.3 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    831 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    848 mg
  • Foszfor
    4304 mg
  • Nátrium
    894 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    811.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    3175.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    132 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2532 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1774 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1127 micro
Összesen 5921 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    169 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Lecsós alap

Pörkölt

Tészta

Elkészítés

Lecsós alap

  1. Összevágjuk a hozzávalókat.
  2. Elsőként a hagymát üvegesre főzzük, majd, ha elkészült, hozzáadjuk a paradicsomot és a kétféle paprikát.
  3. A hozzávalókat összefőzzük.

Pörkölt

  1. Ha a hagyma, paradicsom és a paprikák már megpuhultak, hozzáadjuk a darált húst és addig kevergetjük, amíg a hús nem lesz "világos" színű.
  2. Ha az eddig leírtak megtörténtek, akkor a fűszereket ízlés szerint hozzáadjuk és alaposan elkeverjük.
  3. Ha a hozzávalókat összekevertük, akkor hozzáadunk annyi vizet, amennyi ellepi, és fedő nélkül kb. 20 percig kis lángon készre főzzük.

Tészta

  1. Felrakunk főni egy edénybe vizet, majd amikor még nem forrt fel teljesen, hozzáadunk egy kis olajat és ízlés szerint sót, majd mikor már felforrt a víz, belerakjuk a tésztát és kis lángon puhára főzzük.
  2. Ha megfőtt a tészta, hideg víz alatt leszűrjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9332
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 16.

Ajánló

Ajánlanám hozzá a csemege/kovászos uborkát  és/vagy a tetejére tejfölt! Jó étvágyat kívánok mindenkinek !!! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sziasztok! A recept egy hosszú munkanap után pattant ki az agyamból, remélem ízleni fog :)

Hozzávalók

Lecsós alap

Pörkölt

Tészta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...