Hagyományos tyúkhúsleves
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
3 db sárgarépa
-
3 db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
2 db zeller
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 db tv-paprika
-
2 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
584
Kalória
38.4g
Fehérje
49.4g
Szénhidrátok
26g
Zsír
1047.1g
Víz
123.8g
Koleszterin
8.4g
Rost
9g
Cukor
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
300g tyúk355 kcal
-
48g sárgarépa18 kcal
-
54g fehérrépa34 kcal
-
36g karalábé7 kcal
-
104g zeller38 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
20g tv-paprika3 kcal
-
18g petrezselyem6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g csigatészta111 kcal
-
700g víz0 kcal
Összesen
584
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1500g tyúk1774 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
520g zeller188 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g csigatészta557 kcal
-
3500g víz0 kcal
Összesen
2925
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
22.3g tyúk26 kcal
-
3.6g sárgarépa1 kcal
-
4g fehérrépa3 kcal
-
2.7g karalábé1 kcal
-
7.7g zeller3 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
1.5g tv-paprika0 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g csigatészta8 kcal
-
52.1g víz0 kcal
Összesen
43
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1090.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 1047.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 504 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 352 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 1489 micro
-
β-karotin 4489 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1174 micro
Összesen
584
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 191.8 g
Zsír
-
Összesen 130.2 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 619 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5452.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 773 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 555 mg
-
Foszfor 2423 mg
-
Nátrium 1430 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 247.1 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 42 mg
Víz
-
Összesen 5235.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2518 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 380 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 1759 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 831 micro
-
Kolin: 616 mg
-
Retinol - A vitamin: 338 micro
-
α-karotin 7444 micro
-
β-karotin 22447 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 5869 micro
Összesen
2925
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 77.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 111 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
43
kcal
Elkészítés
- A húsokat beáztatjuk 1-2 órára. Megtisztítjuk a tokoktól és más oda nem illő dolgoktól.
- A zöldségeket megtisztítjuk. Egy 5 literes edénybe pakoljuk a húsokat és a hagymát. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 3-4 l). Először nagy lángon melegítjük, amíg fel nem forr, utána kis lángra vesszük, és sózzuk, borsozzuk. A habját mindig szedegessük le egy szűrővel.
- A zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk és megmossuk. Ha a levesünk elforrta a habját, akkor belepakolhatjuk a zöldségeket és az összekötözött petrezselymet.
- A vége felé kivesszük a petrezselymet, a hagymát és paprikát. Hagyjuk tovább főni a levesünket.
- Ha úgy gondoljuk, hogy megfőtt a leves, akkor kivesszük a tyúk lábát, és ha a lábujj porcairól és az ízületeiről kezd szétrepedezni a bőr, akkor jó. Elzárjuk, külön vesszük a zöldségeket és a húsokat. A levét hagyjuk egy kicsit leülepedni, majd finom szűrőn átszűrjük. Az edény alján hagyjunk két merőkanálnyi levest.
- A maradék levest egy kis edénybe felforraljuk, és kifőzzük benne a tésztát. Ha megfőtt a tészta, nem szűrjük le, hanem lefedjük egy fedővel, és hagyjuk állni 20 percig. A levest a hússal, a zöldségekkel és a tésztával tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 180 perc
Ez a tipikus "ahány ház annyi szokás" recept, mindenki másképp csinálja. Legfinomabb leves a házi tyúkból lesz. Általában ünnepekre vagy vasárnapra főzzük.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!