r
Nosalty Logó

Hagyományos húsleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
toroltfelhasznalo-412734
Hagyományos húsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1501 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1578 micro
  • β-karotin
    3765 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 151 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8551.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    6407 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2990.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3794 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    932 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37645 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 1501 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    386 micro
  • β-karotin
    920 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát és a fehérrépát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A zellert és a karalábét megpucoljuk.
  3. A hagymát megmossuk (nem pucoljuk meg, mert héja adja a szép színt a húslevesnek).
  4. A karajcsontot átmossuk és a zöldségekkel együtt egy fazékba tesszük.
  5. Felöntjük kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi, és közepes lángon feltesszük főni.
  6. Amikor már hab keletkezett a tetején, akkor a gázt letekerjük takarékra, és leszedjük róla a habot.
  7. Beletesszük a sót és az egész fekete borsot. Továbbra is takarék lángon főzzük, hogy ne lobogjon és ne legyen zavaros.
  8. 2 óra múlva, amikor a leves már majdnem megfőtt, akkor a csigatésztát forrásban lévő vízbe feltesszük főni egy leveskockával.
  9. Amikor a leves megfőtt, akkor levesszük a tűzről, és leszűrjük a levét egy leveses tálba. Kiszedjük egy külön tányérra a zöldségeket és a húst, a vöröshagymát és az egész fekete borsokat pedig kidobjuk.
  10. A levest a zöldségekkel, a hússal és a csigatésztával együtt tálaljuk. A végeredmény garantált siker lesz. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 14506
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

A húslevest készíthetjük csirkéből és karajcsontból is. Én azért szeretem jobban a karajcsontból készítettet, mert az nem annyira zsíros. Így is nagyon finom, a sok zöldség és a hús az ízéért, a hagyma pedig a színéért felelős. Tökéletes leves a hétvégi menühöz, de megfázáskor is bátran kanalazhatjuk, mert ennél jobb orvosság nincs.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...