Hagyományos húsleves
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
toroltfelhasznalo-412734
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
51g sárgarépa19 kcal
-
36g fehérrépa23 kcal
-
16g zeller6 kcal
-
24g karalábé5 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g csigatészta93 kcal
-
1g leveskocka3 kcal
Összesen
151
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
510g sárgarépa186 kcal
-
360g fehérrépa230 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
500g sertés karajcsont0 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
250g csigatészta928 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
Összesen
1501
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
12.5g sárgarépa5 kcal
-
8.8g fehérrépa6 kcal
-
3.9g zeller1 kcal
-
5.9g karalábé1 kcal
-
1.2g vöröshagyma0 kcal
-
12.2g sertés karajcsont0 kcal
-
48.9g víz0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6.1g csigatészta23 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
Összesen
37
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 855.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 641 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 299 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1578 micro
-
β-karotin 3765 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
151
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 46.5 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8551.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 487 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 1102 mg
-
Nátrium 6407 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 315.7 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 2990.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3794 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 203 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 932 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15782 micro
-
β-karotin 37645 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 1210 micro
Összesen
1501
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 386 micro
-
β-karotin 920 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
37
kcal
Hozzávalók
-
3 nagy db sárgarépa
-
2 nagy db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 közepes db karalábé
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 ek só
-
25 dkg csigatészta
-
1 db leveskocka
Elkészítés
- A sárgarépát és a fehérrépát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk.
- A zellert és a karalábét megpucoljuk.
- A hagymát megmossuk (nem pucoljuk meg, mert héja adja a szép színt a húslevesnek).
- A karajcsontot átmossuk és a zöldségekkel együtt egy fazékba tesszük.
- Felöntjük kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi, és közepes lángon feltesszük főni.
- Amikor már hab keletkezett a tetején, akkor a gázt letekerjük takarékra, és leszedjük róla a habot.
- Beletesszük a sót és az egész fekete borsot. Továbbra is takarék lángon főzzük, hogy ne lobogjon és ne legyen zavaros.
- 2 óra múlva, amikor a leves már majdnem megfőtt, akkor a csigatésztát forrásban lévő vízbe feltesszük főni egy leveskockával.
- Amikor a leves megfőtt, akkor levesszük a tűzről, és leszűrjük a levét egy leveses tálba. Kiszedjük egy külön tányérra a zöldségeket és a húst, a vöröshagymát és az egész fekete borsokat pedig kidobjuk.
- A levest a zöldségekkel, a hússal és a csigatésztával együtt tálaljuk. A végeredmény garantált siker lesz. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 258
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 14678
- Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
toroltfelhasznalo-412734
61 recept
A húslevest készíthetjük csirkéből és karajcsontból is. Én azért szeretem jobban a karajcsontból készítettet, mert az nem annyira zsíros. Így is nagyon finom, a sok zöldség és a hús az ízéért, a hagyma pedig a színéért felelős. Tökéletes leves a hétvégi menühöz, de megfázáskor is bátran kanalazhatjuk, mert ennél jobb orvosság nincs.