r
Nosalty Logó

Húsos-sajtos rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sirGalahad
Húsos-sajtos rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4780 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2418.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4674 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.3 g

Zsír

  • Összesen
    217 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9674.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    469 mg
  • Kálcium
    2394 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    3426 mg
  • Nátrium
    2812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    988.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1419 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1271 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1355 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18697 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 4780 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    887 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük, majd üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Beletesszük a darát húst és a petrezselymet. Addig pirítjuk. amíg morzsás állagú nem lesz, ekkor felöntjük a vörösborral, és együtt rotyogtatjuk pár percig.
  2. Mehet bele a sűrített paradicsom és a húsleves is. Ekkor fűszerezzük ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval, fekete borssal. Gyakori kevergetés mellett kb. 20 perc alatt összefőzzük.
  3. Amíg rotyog a mártás, addig kifőzzük a tésztát. Bő, forrásban lévő sós vízben 8-9 perc alatt kész. Leöblítjük, félretesszük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, lereszeljük a sajtot.
  4. Összekeverjük a tésztát a mártással, majd beleöntjük a kivajazott tálba, rálocsoljuk a főzőtejszínt, rászórjuk a lereszelt sajtot.
  5. Előmelegítjük a sütőt 190-200 °C -ra, és 30 percig sütjük. Ennyi idő alatt összeérnek az ízek, szép, ropogós barnára pirul a sajt a tetején, ha esetleg mégsem, akkor állítsuk magasabb hőfokra a sütőt, míg pár perc alatt olyan színe nem lesz a sajtkéregnek, mint amilyet szeretnénk.
  6. Jó étvággyal fogyasztjuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 84525
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sirGalahad 10 recept

A húsos tészták nagyon népszerűek, mert egyszerűen, gyorsan elkészíthető, tartalmas és finom. A tetejére pirult sajt pedig mennyei! Ez (is) egy jól sikerült változat... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...