r
Nosalty Logó

Húsos-sajtos rakott tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
sirGalahad
Húsos-sajtos rakott tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1197
Kalória
62.1g
Fehérje
102.2g
Szénhidrátok
54.3g
Zsír
247.2g
Víz
204.6g
Koleszterin
5g
Rost
9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4780 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2418.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    247.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4674 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.3 g

Zsír

  • Összesen
    217 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9674.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    469 mg
  • Kálcium
    2394 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    3426 mg
  • Nátrium
    2812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    988.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1419 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1271 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1355 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18697 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 4780 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    887 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük, majd üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Beletesszük a darát húst és a petrezselymet. Addig pirítjuk. amíg morzsás állagú nem lesz, ekkor felöntjük a vörösborral, és együtt rotyogtatjuk pár percig.
  2. Mehet bele a sűrített paradicsom és a húsleves is. Ekkor fűszerezzük ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval, fekete borssal. Gyakori kevergetés mellett kb. 20 perc alatt összefőzzük.
  3. Amíg rotyog a mártás, addig kifőzzük a tésztát. Bő, forrásban lévő sós vízben 8-9 perc alatt kész. Leöblítjük, félretesszük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, lereszeljük a sajtot.
  4. Összekeverjük a tésztát a mártással, majd beleöntjük a kivajazott tálba, rálocsoljuk a főzőtejszínt, rászórjuk a lereszelt sajtot.
  5. Előmelegítjük a sütőt 190-200 °C -ra, és 30 percig sütjük. Ennyi idő alatt összeérnek az ízek, szép, ropogós barnára pirul a sajt a tetején, ha esetleg mégsem, akkor állítsuk magasabb hőfokra a sütőt, míg pár perc alatt olyan színe nem lesz a sajtkéregnek, mint amilyet szeretnénk.
  6. Jó étvággyal fogyasztjuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A húsos tészták nagyon népszerűek, mert egyszerűen, gyorsan elkészíthető, tartalmas és finom. A tetejére pirult sajt pedig mennyei! Ez (is) egy jól sikerült változat... :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!