Húsgombócok Sztroganov módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
anyoca72
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
63g sárgarépa23 kcal
-
113g vöröshagyma41 kcal
-
25g csemegeuborka6 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
35 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
458
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
100g csemegeuborka24 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
400g zöldség alaplé28 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1829
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
22.4g darált sertéshús41 kcal
-
2.4g zsemle7 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
11.2g csiperkegomba2 kcal
-
11.2g sárgarépa4 kcal
-
20.1g vöröshagyma7 kcal
-
4.5g csemegeuborka1 kcal
-
4.5g főzőtejszín6 kcal
-
17.9g zöldség alaplé1 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
81
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1252.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 444 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 326.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 562 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 1934 micro
-
β-karotin 5184 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 842 micro
Összesen
458
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.2 g
Zsír
-
Összesen 90.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 530 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5011 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 528 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 251 mg
-
Foszfor 1774 mg
-
Nátrium 2265 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1307.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2247 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 149 micro
-
K vitamin: 773 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 613 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 7736 micro
-
β-karotin 20735 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3370 micro
Összesen
1829
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 346 micro
-
β-karotin 928 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg darált sertéshús
-
1 db tojás
-
25 dkg csiperkegomba
-
25 dkg sárgarépa
-
5 közepes db vöröshagyma
-
10 dkg csemegeuborka
-
1 dl főzőtejszín
-
4 dl zöldség alaplé
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csokor petrezselyem
-
1 csipet cukor
-
1 teáskanál mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- A zsemlét vagy ennek megfelelő mennyiségű kenyeret hideg vízbe áztatjuk. A vöröshagymákat megpucoljuk, 1 fejet felkockázunk, a többit cikkekre vágjuk.
- A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük. Én karikára szoktam vágni. Majd forrásban levő sós vízben kb. 8 perc alatt megfőzzük, vigyázva, hogy ne főljön szét, majd lecsöpögtetjük.
- A csiperkegombát megtisztítjuk, megmossuk, majd félbevágjuk. A lecsöpögtetett csemegeuborkát felszeleteljük. A beáztatott zsemlét kinyomkodjuk.
- A darált húst összedolgozzuk a zsemlével, a hagymakockákkal és a tojással. Sóval, borssal, paprikával és mustárral Ízesítjük. A húsmasszából kisebb gombócokat formázunk.
- Serpenyőben megforrósítjuk az olajat. A hagymacikkeket a gombával együtt kb. 8 percig sütjük, majd kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon megsütjük a húsgombócokat. Majd kivesszük őket, és melegen tartjuk. Nekem kellett még aláöntenem egy kis olajat, hogy rendesen megsüljenek a gombócok.
- A zsiradékot felöntjük a levessel, 1 dl uborkalével és a tejszínnel, majd összeforraljuk. A kevés vízzel elkevert lisztet a mártáshoz adjuk, és kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, pirospaprikával, cukorral ízesítjük.
- A húsgombócokat, a hagymát, a gombát és az uborkát a tejszínes mártásba tesszük, és összemelegítjük.
- Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3667
- Feltöltés dátuma: 2020. január 09.
Ajánló
Én nokedlit szoktam hozzá adni köretnek, de nem apróra szaggatva, hanem evőkanál nagyságú tésztával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
anyoca72
1 recept
Egy nagyon régi Tina magazinban találtam ezt a receptet, és azóta már nagyon sokszor megcsináltam. Igaz gomba nélkül, mert azt nem nagyon szereti a család, de az eredeti recept úgy szól.