r
Nosalty Logó

Húsgolyók paradicsomszószban boglyas metélttel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Húsgolyók paradicsomszószban boglyas metélttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Paradicsomszósz

Húsgolyók

Tészta

Összesen 1269 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Paradicsomszósz

Húsgolyók

Tészta

Összesen 5075 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Paradicsomszósz

Húsgolyók

Tészta

Összesen 266 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1714.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    30573 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1269 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.9 g

Zsír

  • Összesen
    267.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6857.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    483 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    2508 mg
  • Nátrium
    2775 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.9 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    911.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1315 micro
  • Kolin:
    783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    3873 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    122293 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 5075 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6418 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Paradicsomszósz

Húsgolyók

Tészta

Elkészítés

Paradicsomszósz

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, és durvára vágjuk. Egy kis olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket is. Jó elkeverjük, hogy kijöjjenek az ízek.
  2. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a ketchupot. Ha túl sűrű, akkor egy kicsi vízzel lehet hígítani. Jól összefőzzük, és félretesszük.

Húsgolyók

  1. A darált húsokat egy tálba öntjük, és kis "fészket" készítünk a közepén. Ebbe ütünk egy tojást, valamint rátesszük a fűszereket. Alaposan átgyúrjuk, hogy mindenhol egyformán fűszeres és tojásos legyen, valamint a kétféle hús is jól elkeveredjen.
  2. Az olajat a sütéshez felforrósítjuk, közben kicsi, legfeljebb diónyi nagyságú húsgombócokat készítünk. A gombócokat közepes lángon kisütjük, és már mehet is a paradicsomszószba.
  3. A húsgombócokat jól elkeverjük a paradicsomszószban.

Tészta

  1. Közben feltesszük a (3 l) vizet forrni egy pár csepp olajjal és a sóval. Ha felforrt a víz, betesszük a boglyas metéltet. Egy zacskó tészta 1 kg, ezért egy fél zacskó is elég.
  2. A tésztát főzés közben párszor megkeverjük. Kb. 10-12 perc alatt megfő, akkor leszűrjük, és átmossuk sima vízzel.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1949
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta szemeztem a boltok polcain található "boglyas metélt" tésztával, egyszer gondoltam, kipróbálom. Nagyon szeretjük a paradicsomos tésztákat, ezért ebben az irányban indultam. Főzés közben a tészta kis gubancai (azaz "boglyai") gyakorlatilag kioldódnak, és egyszerű, hosszú metéltet kapunk, ami kicsit hullámos.:)

Hozzávalók

Paradicsomszósz

Húsgolyók

Tészta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...