Hétköznapi bolognai spagetti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fonott Kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
100g spagetti tészta371 kcal
-
35 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
38g füstölt lapocka86 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
25g víz0 kcal
-
25g félédes vörösbor21 kcal
-
75g trappista sajt264 kcal
Összesen
1116
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
400g spagetti tészta1484 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
150g füstölt lapocka345 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
400g sűrített paradicsom328 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g félédes vörösbor82 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
Összesen
4464
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
18.5g spagetti tészta69 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
-
7.9g vöröshagyma3 kcal
-
23.1g darált sertéshús42 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6.9g füstölt lapocka16 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
18.5g sűrített paradicsom15 kcal
-
4.6g víz0 kcal
-
4.6g félédes vörösbor4 kcal
-
13.9g trappista sajt49 kcal
Összesen
208
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.4 g
Zsír
-
Összesen 47.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2986.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 576 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 831 mg
-
Nátrium 1315 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 286.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 923 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
1116
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 269.8 g
Zsír
-
Összesen 189 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 684 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11947.8 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 422 mg
-
Kálcium 2303 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 574 mg
-
Foszfor 3324 mg
-
Nátrium 5260 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.9 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1147 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1274 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 153 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1082 micro
-
Kolin: 622 mg
-
Retinol - A vitamin: 964 micro
-
α-karotin 116 micro
-
β-karotin 3693 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 115056 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
4464
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 551.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5314 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
-
400 g spagetti tészta
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
500 g darált sertéshús
-
1 kávéskanál só
-
1 teáskanál bors
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 teáskanál oregánó
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
2 db babérlevél
-
150 g füstölt lapocka
-
1 csapott ek finomliszt
-
400 g sűrített paradicsom
-
1 dl víz
-
1 dl félédes vörösbor
-
30 dkg trappista sajt
Elkészítés
- Sós, olajos vízben feltesszük főni a tésztát, lereszeljük a sajtot.
- A vöröshagymát felaprítjuk, 2 ek forró olajon megdinszteljük. A darált húst hozzáadva folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a fűszereket.
- A fokhagymát belereszeljük, a füstölt lapockát (vagy sonkát vagy tarját vagy ami épp otthon van) apró kockákra vágjuk, beleöntjük a fazékba.
- Meghintjük egy ek liszttel, jó alaposan elkeverjük. Felöntjük a sűrített paradicsommal, 1 dl vízzel és 1 dl borral. Kis lángon főzzük tovább, néha keverünk rajta egyet.
- Forrásig főzzük (kb. fél óra), majd ha bugyogni kezd, és átment a kóstolási teszten is, levesszük a tűzről.
- Megszokott módon tálaljuk: alul tészta, rá a ragu, megszórjuk sajttal, és elfogyasztjuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15257
- Feltöltés dátuma: 2015. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Fonott Kalács
77 recept
Mindig is porból csináltam a spagettit, így szoktam meg, így tanultam, kiskoromban azt hittem, azért van bolognai alap por, mert biztos nagyon nehéz megcsinálni, és rengeteg drága alapanyag kell hozzá, biztos egyszerűbb porból csinálni. De felnőttem, és rájöttem, hogy így valóban egyszerűbb, viszont ennyi erővel levest és krumplipürét is főzhetnék porból, tehát azóta lázasan kísérletezek a saját ízlésemnek megfelelő bolognai raguval. Ez sikerült belőle, ezen már nem fogok változtatni, mert nagyon gyors, olcsó, egyszerű, és ízletes, még laktató is. A hozzávalók hétköznapi anyagok, amik szinte mindig vannak otthon, legalábbis nálam. Ez lett az én bolognai spagettim.