r
Nosalty Logó

Házi hamburger NovakAndi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NovakAndi
Házi hamburger NovakAndi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A tálaláshoz

Összesen 500 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A tálaláshoz

Összesen 4989 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A tálaláshoz

Összesen 152 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1436.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3229 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 500 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    384.1 g

Zsír

  • Összesen
    198.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14362.5 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    592 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    4100 mg
  • Nátrium
    7767 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.9 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2166.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    775 micro
  • Kolin:
    1391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    3094 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    32286 micro
  • Lut-zea
    1601 micro
Összesen 4989 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    986 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és minimum egy napot érleljük. (Én apránként rakom bele a ketchupot, mustárt, fűszereket, szószt, és közben kóstolgatom.)
  2. Pogácsákat formázunk belőle, és rostlapon vagy grillen (esetleg sörrel locsolgatva) kisütjük.
  3. A hamburgerzsömléket kétfelé vágjuk, a vágott oldalakat megpirítjuk, majd a hamburgert összeállítjuk (majonézzel, ketchuppal, zöldségekkel gazdagítva).
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 32326
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi hamburger NovakAndi konyhájából
NovakAndi 48 recept

Elég gyakran rendezünk baráti összejöveteleket, és a nyári alkalmak során a házi hamburger az egyik legjobban kedvelt étel, amit elkészítek. A receptet a barátnőmtől kaptam, és mivel ez egy nagyon ízletes, finom fűszerezésű húspogácsa, ezért azóta csak így készítem. Ha van időm, hozzá házi bucit is sütök (Vicikó receptje itt, a nosalty-n, annyi változtatással, hogy a lisztet fehér tönkölyliszttel és magos lisztkeverékkel, a cukrot pedig gyümölcscukorral helyettesítem). Mellé amerikai káposztasalátát tálalok.

Hozzávalók

A húshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...