Háromkrémes mini torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
theblackcat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
83g tojás104 kcal
-
6g víz0 kcal
-
8g mandula44 kcal
-
25g zabpehelyliszt101 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
5 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
30 kcal
A krémekhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
19 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
175g tej98 kcal
-
0 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
866
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
12g víz0 kcal
-
15g mandula89 kcal
-
50g zabpehelyliszt202 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
9 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g zabpehelyliszt61 kcal
A krémekhez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
350g tej196 kcal
-
0 kcal
-
40g margarin287 kcal
-
0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
1735
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
19g tojás24 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
1.7g mandula10 kcal
-
5.8g zabpehelyliszt23 kcal
-
0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
1.7g zabpehelyliszt7 kcal
A krémekhez
-
2.3g tojássárgája7 kcal
-
1.2g vaníliás cukor4 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
1.2g vaníliaaroma0 kcal
-
40.3g tej23 kcal
-
0 kcal
-
4.6g margarin33 kcal
-
0 kcal
-
1.2g cukor4 kcal
-
11.5g habtejszín34 kcal
-
1.2g cukor4 kcal
Összesen
199
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 57.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 449 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1382.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 108.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 505 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 491 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 537 micro
Összesen
866
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.9 g
Zsír
-
Összesen 115.3 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 898 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2765.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 810 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 1058 mg
-
Nátrium 602 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.4 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 216.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1011 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 646 mg
-
Retinol - A vitamin: 982 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 344 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1073 micro
Összesen
1735
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
1.5 ek víz
-
50 g zabpehelyliszt
-
0.5 ek vanília kivonat
-
1 tk sütőpor
A krémekhez
-
1 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1.5 púpozott ek finomliszt
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
3.5 dl tej
-
40 g margarin
-
3 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájával elkeverjük az összes többi hozzávalót. Egy sűrű masszát kell kapnunk. A fehérjét kemény habbá verjük, aminek az 1/3-át a masszához keverjük, hogy kicsit fellazítsa azt, majd a többi részét is beleforgatjuk.
- A tésztát kivajazott, kilisztezett formába öntjük. Én most egy kisméretű jénait használtam.
- Légkeverés mellett190 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, kiszedjük a formából, megvárjuk, amíg kihűl, majd vízszintesen 3 lapra vágjuk.
- A krémekhez a tojássárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, a liszttel és a vanília aromával. 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és krémet főzünk belőle.
- Miután a krém kihűlt, 150 g-ot elkülönítünk belőle a karamellás krémhez, a többihez pedig 2-3 ml édesítőt teszünk, és belekeverünk 40 g szobahőmérsékletű margarint. 3 ek-nyi krémet kiveszünk ebből (ez lesz a vaníliás krém), a többihez 3 tk kakaóport szórunk (ez lesz a kakaós krém).
- 5, vagy aki édesebben szereti, 10 g cukrot megolvasztva karamellát készítünk, amihez hozzákeverjük az elkülönített 150 g krémet (ez lesz a karamellás krém).
- A torta összeállítása a következő sorrendben történik: tortalap, kakaós krém, tortalap, karamellás krém, tortalap, vaníliás krém.
- Újabb 10 g cukrot olvasztunk, adunk hozzá 1 ek-nyi vizet, így egy karamellás szirupot kapunk, amivel meglocsoljuk a torta tetejét, így enyhén márványos mintázatot kapunk.
- 1 dl habtejszínt kemény habbá verünk, bevonjuk vele a a torta oldalát, és a tetejét is ezzel díszítjük. Végül a torta oldalára felhelyezzük a mandulapehely darabkákat.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 14,5
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4250
- Feltöltés dátuma: 2013. március 10.
Ajánló
Tipp: A krémek természetesen sokféleképen elkészíthetők, pl. pudingból vagy tejszínhabbal keverve is biztos, hogy tökéletes (én most a zserbó recept miatt használtam a margarinos krémet), a krémek ízesítése is a végtelenségig variálható, és kerülhetnek a lapok közé gyümölcsök, lekvárok is. A tésztát szintén több ízesítésben el lehet készíteni, pl. mandulalisztből, mákból, darált dióból.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
theblackcat
4 recept
Ezt a receptet a 2 kedvenc sütemény receptem ihlette. A tészta egy szénhidrátszegény feketeerdő torta, a krém a mézes zserbó krémje alapján készült.