r
Nosalty Logó

Háromkrémes mini torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
theblackcat
Háromkrémes mini torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémekhez

Összesen 866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémekhez

Összesen 1735 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémekhez

Összesen 199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2765.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1011 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    982 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1073 micro
Összesen 1735 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájával elkeverjük az összes többi hozzávalót. Egy sűrű masszát kell kapnunk. A fehérjét kemény habbá verjük, aminek az 1/3-át a masszához keverjük, hogy kicsit fellazítsa azt, majd a többi részét is beleforgatjuk.
  2. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába öntjük. Én most egy kisméretű jénait használtam.
  3. Légkeverés mellett190 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, kiszedjük a formából, megvárjuk, amíg kihűl, majd vízszintesen 3 lapra vágjuk.
  4. A krémekhez a tojássárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, a liszttel és a vanília aromával. 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és krémet főzünk belőle.
  5. Miután a krém kihűlt, 150 g-ot elkülönítünk belőle a karamellás krémhez, a többihez pedig 2-3 ml édesítőt teszünk, és belekeverünk 40 g szobahőmérsékletű margarint. 3 ek-nyi krémet kiveszünk ebből (ez lesz a vaníliás krém), a többihez 3 tk kakaóport szórunk (ez lesz a kakaós krém).
  6. 5, vagy aki édesebben szereti, 10 g cukrot megolvasztva karamellát készítünk, amihez hozzákeverjük az elkülönített 150 g krémet (ez lesz a karamellás krém).
  7. A torta összeállítása a következő sorrendben történik: tortalap, kakaós krém, tortalap, karamellás krém, tortalap, vaníliás krém.
  8. Újabb 10 g cukrot olvasztunk, adunk hozzá 1 ek-nyi vizet, így egy karamellás szirupot kapunk, amivel meglocsoljuk a torta tetejét, így enyhén márványos mintázatot kapunk.
  9. 1 dl habtejszínt kemény habbá verünk, bevonjuk vele a a torta oldalát, és a tetejét is ezzel díszítjük. Végül a torta oldalára felhelyezzük a mandulapehely darabkákat.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 14,5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4250
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Ajánló

Tipp: A krémek természetesen sokféleképen elkészíthetők, pl. pudingból vagy tejszínhabbal keverve is biztos, hogy tökéletes (én most a zserbó recept miatt használtam a margarinos krémet), a krémek ízesítése is a végtelenségig variálható, és kerülhetnek a lapok közé gyümölcsök, lekvárok is. A tésztát szintén több ízesítésben el lehet készíteni, pl. mandulalisztből, mákból, darált dióból.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Háromkrémes mini torta
theblackcat 4 recept

Ezt a receptet a 2 kedvenc sütemény receptem ihlette. A tészta egy szénhidrátszegény feketeerdő torta, a krém a mézes zserbó krémje alapján készült.

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...