r
Nosalty Logó

Három ízű palacsintás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Három ízű palacsintás rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A meggyes töltelékhez

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összeállításhoz

Összesen 682 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A meggyes töltelékhez

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összeállításhoz

Összesen 4085 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A meggyes töltelékhez

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összeállításhoz

Összesen 146 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 682 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5886.6 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1188 mg
  • Nátrium
    2170 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.7 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1326.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1029 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3135 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1514 micro
Összesen 4085 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A meggyes töltelékhez

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összeállításhoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. Először a palacsintákat készítjük el. A lisztet a tejjel, a cukrokkal, sóval és a tojással csomómentesre keverjük, majd vékony palacsintákat sütünk. Félretesszük, kihűtjük, és ez idő alatt elkészítjük a töltelékeket.
  2. Meggyes: A meggy levét a pudingporral és cukorral elkeverjük, majd tűz felett folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük, és végül beletesszük a magozott meggyet.
  3. Túrós: A túrót villával összetörjük, beletesszük a cukrokat, a tojást, a citrom reszelt héját, valamint a tejfölt, és jól összekeverjük.
  4. Almás: Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük. Mivel levet enged, jól kinyomkodjuk, és egy lábasban kevés olajon megdinszteljük. Ízlés szerint adunk hozzá egy kevés cukrot, citromlevet és őrölt fahéjat.
  5. Mindegyik ízzel 4-4 palacsintát töltünk meg, és a palacsintákat feltekerjük. Az első réteslapot vizezett konyharuhára tesszük, majd olvasztott vajjal megkenjük. Ugyanezt tesszük a többi lapnál is!
  6. A réteslap felénk eső 1/3 részére helyezzük a palacsintákat, 2-2 különböző ízt egymás mellé, egyet pedig a tetejére, majd óvatosan, nem túl szorosan feltekerjük. A végeit benyomkodjuk, a tetejét megkenjük olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9746
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 26.

Ajánló

Csak akkor szeleteljük, amikor már meghűlt!!!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a desszert a családom és a barátaim körében ízével és kinézetével is nagy sikert aratott.

Hozzávalók

A palacsintához

A meggyes töltelékhez

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...