r
Nosalty Logó

Hamis vadas - "Álvadász" módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemnagykunszt
Hamis vadas - "Álvadász" módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 3005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 117 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2572.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    1379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6797 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.6 g

Zsír

  • Összesen
    122.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10288.2 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    2697 mg
  • Nátrium
    5514 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1692.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3082 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    9903 micro
  • β-karotin
    27189 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3032 micro
Összesen 3005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    391 micro
  • β-karotin
    1074 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Elkészítés

A vadashoz

  1. A vadas mártáshoz a pulykacombot (csirkemellett)vágjuk fel 1 cm-es szeletekre, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben mindkét oldalát pirítsuk 2-2 percig, majd tegyük őket egy nagyobb fazékba.
  2. Tegyünk a fazékba az egész vöröshagymát és a fokhagymákat is, majd jöhet a só és a bors. Engedjük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi, és forraljuk fel. Ha felforrt, habozzuk le. Főzzük így 10 percig
  3. Jöhet a húsleves-kocka, babérlevél, majd az összes zöldség felkockázva. Szórjuk bele a fazékba, és pótóljuk a vizet, ha kell, de éppen csak ellepje. Főzzük együtt 1 órán át.
  4. Ha kész, a húst és a babérlevelet szedjük ki, majd az egészet turmixoljuk össze. Mehet bele a tejföl, ecet, mustár, cukor.
  5. Agombóchoz forraljunk fel egy nagy fazékban vizet, és sózzuk meg.
  6. A kenyérszeleteket kockázzuk fel 2 cm-esre, és píritsuk meg abban a serpenyőben, amiben a csirke sült.
  7. Szórjuk őket egy tálba, és jöhet a liszt, só, tojás, felaprított snidling és petrezselyem.
  8. Alaposan gyúrjuk össze. A kezünket kenjük be olívaolajjal, és formázzunk gombócokat.
  9. A vizet forraljuk fel, de csak gyöngyözzön. Tegyük bele a gombócokat, és addig főzzük, míg fel nem jönnek a tetejére. Ha feljött, akkor zárjuk el, de hagyjuk még benne 5 percig.
  10. Tálaláskor díszíthetjük tejföllel és a maradék zöldekkel (petrezselyem-snidling).
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16681
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 24.

Ajánló

Álleesés: Tálalhatod. Díszítheted petrezselyemmel, snidlinggel, tejföllel. Na, mi az ítélet, bíró úr? Vadas?

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nemnagykunszt 44 recept

Rendőrségi jegyzőkönyv, N. N. Kunszt beismerő vallomása 2011.01.19.: „…kérem, én nem tudtam, hogy ezt nem szabad. Az úgy volt, hogy elővettem a pénztárcámat, és lefizettem. Először a hentest, aztán a zöldségest is, hogy ne legyenek tanuk. Aztán elhoztam, feldaraboltam, és elkészítettem. Megvolt az egész 2 óra alatt. Nekem kérem nincs 6-8 órám arra, hogy előkészüljek, meg keresgéljek. Ha tudtam volna, akkor is így cselekedtem volna. Őszintén uraim, ez ekkora bűn? Hogy egy pulykával követtem el? Miért lett volna jobb egy vad? Azért, mert mások így csinálják? Nem értem... Mit fog ehhez szólni az asszony? Mennyit lehet ezért kapni?"...mondjuk zóna adagban, menüben 690 ft-ot, egy középkategóriás étteremben 1590 ft-ot…Szóval, hogyan készítsünk hagyományos vadast egyszerűen, gyorsan, hamisan? Álvadász mártás: Lőj 50-60 dkg pulyka felsőcomb filét, és vágd fel 1 cm-es szeletekre. Sózd, borsozd. Egy serpenyőben forrósíts fel 3 evőkanál olívaolajat, és a hús mindkét oldalát pirítsd 2-2 percig. A serpenyőt ne mosd el, csak tedd félre. A combot dobd bele egy nagyobb fazékba. Most jöhet egy kis rileksz az egésznek, a dzsákuzzi. Pucolj meg 1 vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, dobd a csirke mellé, és engedd fel annyi vízzel, ami épp csak elfedi. Bele a babérlevél, az 1 kk só, 1 kk bors. Fedd le, és jöhet a hidromasszázs, forrald fel. Ha felforrt, kicsit vedd lejjebb, hogy gyöngyözzön, mint a homlokom a fenti vallatáskor. Kb. 10 perc múlva a pulyka utolsó lehelete hab formájában feljön a tetejére. Ezt egy nagy szűrőkanállal szedd le. Újabb 10 perc múlva, dobj bele egy húsleves-kockát. Pucold meg, és kozkázd fel az összes zöldséget, lehet amorf alakúra, és szórd bele a fazékba. Ha szükséges, akkor pótold a vizet, de csak épp ellepje. Fedd le, főzd őket együtt 1 órán át. Ha kész, zárd el a tűzhelyet (magad elől egy biztonságos helyre), a húst szedd ki egy külön tányérra. Ha meghűlt, akkor kapd elő a botmixert, és fazékban turmixold át az egészet. Tegyél bele ízlés szerint 1-2 ek mustárt, 2 dl tejfölt, 1 tk borecetet, 1kk barna cukrot. Jól keverd össze. Kóstold, és ha kell, sózd meg. Tedd félre. Álzsemlegombóc: 5 szelet teljes kiőrlésű kenyeret kockázz fel 2 cm-es darabokra, és abban a serpenyőben, amiben a csirke pirult, pirítsd meg aranybarnára. Ha kész, szórd bele egy tálba, üss rá 2 tojást, apríts bele 1-1 kis marék snidlinget és petrezselymet. Tegyél bele 5 ek teljes kiőrlésű tönkölybúza fehér lisztet (minden nagyobb bevásárló helyen kapható). Sózd meg, és gyúrd össze. Forralj fel egy fazékban vizet, sózd meg. Ha forr, akkor vedd le közepesre. A kezedre önts egy kis olívaolajat (így nem lesz olyan, mintha amatőr agyaggalamb készítő tanfolyamon lennél), és gyúrj 5-6 cm-es gombócokat. Tedd be őket a forrásban lévő vízbe, és várd meg míg, feljönnek, majd hagyd még őket benne 5 percig, aztán végeztél.

Hozzávalók

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...