Hamis joghurttorta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
50g növényi tej24 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
8 kcal
-
0 kcal
-
10g napraforgó olaj85 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
9 kcal
Krém
-
12g zselatinfix16 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
120g kókusztej236 kcal
-
76g őszibarack29 kcal
Összesen
825
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
250g növényi tej118 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
Krém
-
60g zselatinfix78 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
600g kókusztej1182 kcal
-
381g őszibarack143 kcal
Összesen
4119
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
12.6g növényi tej6 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
12.6g finomliszt46 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
2 kcal
Krém
-
3g zselatinfix4 kcal
-
10.1g porcukor39 kcal
-
30.3g kókusztej60 kcal
-
19.3g őszibarack7 kcal
Összesen
207
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1112.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.8 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 211.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
825
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.7 g
Zsír
-
Összesen 184.6 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5562.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 1385 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 499 mg
-
Foszfor 2400 mg
-
Nátrium 1136 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 594.2 g
-
Cukor 356 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1058.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 593 micro
-
β-crypt 249 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 393 micro
Összesen
4119
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2.5 dl növényi tej
-
10 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
6 ek napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
Krém
-
3 csomag zselatinfix
-
20 dkg porcukor
-
3 közepes db őszibarack
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóit csomómentesen elkeverjük (én most a kakaó helyett ételszínezéket használtam).
- Sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Krém
- Amíg sül a "piskóta", addig a tejszínnel elkeverjük a porcukrot és a zselatinfixet.
- Mikor már kihűlt a tészta, ráhalmozzuk a gyümölcsöt (jelen esetben én friss barackot használtam, nagyon jól összepasszolt a kókusszal).
- Ezután elkenjük a barackon a krémet.
- A tetejét szintén egy kis ételszínezékkel csepegtetjük meg, de lehet szörppel is.
- Fogyasztásig hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen a krém.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2554
- Feltöltés dátuma: 2014. július 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Régóta szerettem volna enni egy jó kis joghurttortát, de mivel a családban van tejérzékeny, így át kellett gondolnom, hogy hogyan is lehetne megoldani. Így jött a gondolat, hogy amit egyébként is használok kókusztejszínt/krémet, azzal készítem el. A visszajelzésekből ítélve jó ötletnek bizonyult, mindenkinek tetszett. Az alaprecept innen származik.