r
Nosalty Logó

Hamburger Kattika konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kattika
Hamburger Kattika konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az alaphoz

A húspogácsához

A mustármártáshoz

848
Kalória
48.1g
Fehérje
31.9g
Szénhidrátok
59.2g
Zsír
220.2g
Víz
244.2g
Koleszterin
3.2g
Rost
4.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A húspogácsához

A mustármártáshoz

Összesen 848 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A húspogácsához

A mustármártáshoz

Összesen 2548 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A húspogácsához

A mustármártáshoz

Összesen 231 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2385.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 848 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7156 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1853 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    2042 mg
  • Nátrium
    2837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    660.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    998 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 2548 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    232 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Elkészítjük a húspogácsákat: a hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük.
  2. A darált húst összekeverjük a dinsztelt hagymával, tojással, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot.
  3. Három húspogácsát formázunk belőlük, a zsemlék méretéhez igazítjuk az átmérőjüket, és grillen alacsony fokozaton megsütjük, majd mikor már nem nyers, feljebb emeljük a fokozatot, hogy piruljon is meg.
  4. Mikor kész van, és még forró, rájuk helyezünk egy-egy lapsajtot, hogy szépen olvadjon rá.
  5. Elkészítjük a mustármártást: a fokhagymákat összezúzzuk, és kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mustárral elkevert tejfölt, ízesítjük a citromlével, sóval, cukorral, összeforraljuk.
  6. Összeállítjuk a szendvicseket: kettévágjuk, megkenjük vajjal, ráhelyezünk mindegyikre egy-egy lapsajtos húspogácsát.
  7. Ezekre rákanalazunk 1-2 kk mustármártást, pár paradicsomkarikát, egy-egy salátalevelet, majd ismét egy-egy lapsajtot.
  8. Lefedjük a zsemlék kalapjaival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 15 perc

Az az igazság, hogy semmi ötletem nem volt, hogy mit csinálhatnék a darált húsból, és egyszer még volt egy próbálkozásom hamburgerhúsra, de nem jött össze. Hajlamos vagyok arra, hogy ha valami nem sikerül, akkor azt nem is próbálom meg többször. Most alaposabban nézelődtem receptek után, és összemixeltem a nekem legjobban tetszőre. Tudom, az eredeti marhahúsból készül, de higyjétek el, így is nagyon finom! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!