r
Nosalty Logó

Hamburger 5. - apa féle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Hamburger 5. - apa féle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hanburgerhez

A salátaöntethez

Összesen 1061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hanburgerhez

A salátaöntethez

Összesen 4244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hanburgerhez

A salátaöntethez

Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2120 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    926 micro
Összesen 1061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    225.7 g

Zsír

  • Összesen
    259.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8480 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    1572 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    2928 mg
  • Nátrium
    3079 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2058.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1126 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    508 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    766 micro
  • α-karotin
    387 micro
  • β-karotin
    4117 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    3704 micro
Összesen 4244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    297 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A hanburgerhez

A salátaöntethez

Elkészítés

A hanburgerhez

  1. Keverjük össze a húspogácsához valókat. Háromféle húsból az igazi, amit úgy válogassunk össze, hogy két rész szaftosabb, egy rész szárazabb húsrész kerüljön bele. Ha csak szárazabb húst szeretnénk használni (bélszín, vagy hátszín), akkor tegyünk a húspogácsa közepébe valamilyen zsíradékot (pl. fűszervaj), máskülönben kiszárad, és "fűrészpor" ízű lesz.
  2. A fűszerezés nagyon egyszerű, kizárólag só és feketebors kell hozzá. A só aránya 1,5-2% a hús mennyiség függvényében, a bors ízlés szerint. (normál esetben ez 0,5%)
  3. Dolgozzuk össze a húst, osszuk négy részre, (használhatunk konyhai mérleget is, akkor egyszerűbb), és tegyük félre pihenni, amíg az előkészületekkel megvagyunk.
  4. Készítsük el a salátaöntetet: a tojássárgájából az olajjal keverjünk ki majonézt, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, Worcestershire-szósz, a mustárt, legvégül a tejszínt. Kóstoljuk, szükség szerint ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal.
  5. A salátáról vegyünk négy levelet, tegyük félre, a többit aprítsuk fel tetszés szerint. A paradicsomból vágjunk 4 szép szeletet, a többit vágjuk cikkekre a másikkal együtt, az újhagymát pedig vágjuk apró karikákra. Tegyük félre egy keverőtálba az egészet.
  6. A burgonyát vágjuk cikkekre (héjában, vagy anélkül tetszés szerint) és forró olajban süssük meg félig, majd tegyük félre pihenni. Ha félig kihűlt, akkor folytassuk a készresütést, így garantáltan ropogós lesz.
  7. Bordázott rostlapon, vagy grill serpenyőben kezdjük el kisütni a húspogácsákat, melyeket lehetőség szerint tenyerünkkel lapítsunk el, amennyire lehetséges. Tegyünk a húsok mellé 1-1 szelet fehérhagymát, és azokat is grillezzük meg.
  8. A húsokat süssük ízlés szerint közepesre, vagy átsültre, közben forgassuk meg néhányszor. Az utolsó fordításnál tegyünk mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot, és hagyjuk rajtuk, amíg ráolvad.
  9. Közben a félbevágott zsemlék belsejét kenjük meg olvasztott vajjal, és tegyük a grill edénybe 5-10 másodpercig, a szalonnaszeletekkel együtt.
  10. Végül állítsuk össze a hamburgerünket: Tegyünk alulra egy szép salátalevelet, arra fektessünk egy szelet grillezett hagymaszeletet, a paradicsomkarikát, végül a húst, illetve a pirított szalonnaszeletet.
  11. Tálaljuk a hamburgert a salátával és az öntettel, valamint a sült burgonyákkal.
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 38727
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 25.

Ajánló

Legjobb talán a nyári időszakban szabadtéri, faszenes grillen elkészíteni, kerti party-k alkalmával ragyogó fogás válhat belőle, és valóban, a ráfordítás minden értelemben minimális.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamburger 5. - apa féle
Kornél 167 recept

A gyerekeim nagyon szeretik a hamburgert (talán legtöbb helyen így van ez), elsősorban a különböző láncokhoz tartozó üzleteket preferálnák, ahol mindenféle olcsó játékokkal megfejelve lehet gyermekmenüket kapni. Maga a hamburger legtöbbször ott is marad, a játék érdekesebb, mint maga a kaja. Megegyeztem velük, hogy ezeket a látogatásokat a jövőben dobjuk, és én készítek nekik hamburgert, ha éppen arra fáj a foguk. A siker minden alkalommal garantált, és legalább tudom, miből készül a húspogácsa: valóban húsból, adalékok nélkül. Egy kis idő ráfordításával otthon jobb ízű, nem utolsó sorban költséghatékonyabb hamburgert ehetünk.

Hozzávalók

A hanburgerhez

A salátaöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...