r
Nosalty Logó

Halloween torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Halloween torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 4953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3909.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    1648 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.1 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1363 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    1070 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1751 micro
Összesen 4953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a rizslisztet, kakaót és a sütőport, majd óvatosan a tojásfehérjékből felvert habot is.
  3. Egy 20*13 cm-es püspökkenyérformát jól kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 órán át sütjük, fél óra elteltével alufóliával letakarjuk, és úgy sütjük tovább.
  5. Ha megsült, kivesszük a sütőből, rácsra tesszük kihűlni.
  6. A szélesebbik fele lesz a teteje. Éles késsel a tetején felpúposodott tésztát levágjuk, amit sajtreszelőn lereszelünk, és félretesszük a díszítésig. Három felé vágjuk vízszintesen, és savanykás lekvárral megkenjük.
  7. Az oldalát és a tetejét a kihűlt krémmel vastagon megkenjük (nem kell sima, egyenletesnek lennie).
  8. Egy hegyes, éles kés segítségével hosszúkás nyílásokat vágunk a tetejébe, amikbe beleillesztjük a piskótákat, ostyalapot, a fákat. A félretett, lereszelt maradék tésztát rászórjuk, és a torta köré is hintünk belőle. Pár szellemet is ültetünk a tetejére.

Krém

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a keményítőt, egy kevés tejjel simára dolgozzuk.
  2. Hozzáöntjük a maradék tejet, és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük.
  3. Ha kihűlt, az olvasztott csokoládéval és a mogyorókrémmel összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük dermedni.

Díszítés

  1. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és nyomózsákba töltjük, majd alufóliára fa alakot próbálunk rajzolni. Ha sikerül, hűtőbe rakjuk keményedni.
  2. Ha megdermedt, óvatosan lefejtjük a fóliáról.
  3. A babapiskótákat kettévágjuk, a simább felüket olvasztott csokoládéba mártjuk, szintén hűtőbe rakjuk dermedni.
  4. Ha megkeményedett a csokoládé rajta, kivesszük, és cukormázzal a domborúbb felére tetszőleges évszámokat írunk. Ugyanígy felévszámozzuk a Grandolettinket is.
  5. Tojásfehérjéből és cukorból kis szellemeket készítünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x13
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2876
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halloween torta
Kovács Györgyi 57 recept

Halloweenre szerettem volna valami édességet készíteni, de már unalmasnak találtam a szellem habcsókot és a muffinokat. Valami mást szerettem volna sütni, így készült el eme rémisztően finom, ünnepi torta!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...