r
Nosalty Logó

Habsipkás meggyes lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie
Habsipkás meggyes lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A cukormázhoz

Összesen 1158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A cukormázhoz

Összesen 4623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A cukormázhoz

Összesen 199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1724.9 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1753 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 1158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    114.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6899.8 g
  • Cink
    526 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1443 mg
  • Vas
    413 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2546 mg
  • Nátrium
    1488 mg
  • Réz
    22 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    790.5 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1181.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    930 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    7010 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 4623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 199 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A négy tojássárgáját a tejföllel, az olajjal, a túróval, sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral összedolgozzuk, majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, és a tésztát nyújtható keménységűre gyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk a tésztát, beletesszük a tepsibe és zsemlemorzsával megszórjuk.
  3. A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztás után keményítő segítségével zselés állagúra főzzük, majd beterítjük vele a tésztát.
  4. A gyümölcsös tésztát előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük 180 fokon.
  5. A tojásfehérjétket a cukorral és citromlével keményre verjük, majd bekenjük vele a sütinket, és alacsony hőfokon (50 fok) kb. 40 perc alatt megszárítjuk a sütemény tetején a habot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35*38
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 392
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 34477
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az anyukám készített régebben ilyen sütit, és most eszembe jutott, milyen rég is ettem:-). Egyébként friss gyümölccsel is finom, mi félbevágott szilvával próbáltuk zselésítés nélkül, úgy is tökéletes:).

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...