r
Nosalty Logó

Habos-mákos szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Habos-mákos szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

612
Kalória
12.8g
Fehérje
71.7g
Szénhidrátok
31.2g
Zsír
74.2g
Víz
154.9g
Koleszterin
6.4g
Rost
42.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 7344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.2 g

Zsír

  • Összesen
    373.8 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11826.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    4925 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1224 mg
  • Foszfor
    4053 mg
  • Nátrium
    1232 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    860.6 g
  • Cukor
    509 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

Víz

  • Összesen
    890.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2431 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    1158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2265 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1822 micro
  • β-crypt
    396 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1876 micro
Összesen 7344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból elkészítjük az omlós tésztát. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A töltelékhez forró vízzel leöblítjük a mazsolát, és megöntözzük a rummal. Az őszibarackokat kiemeljük a levükből, és 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A vajat/margarint felolvasztjuk.
  3. Egy mélyebb, közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát lisztezett munkalapon a tepsi nagyságával azonos lapra nyújtjuk, a tepsibe terítjük, nyomkodjuk, villával sűrűn megszúrkáljuk, és középső bordamagasságra állított rácson 15 percig sütjük.
  4. Közben a 6 tojást kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, majd apránként hozzáadunk 50 gramm porcukrot, és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a maradék 50 gramm porcukorral, aztán hozzáadjuk a langyos vajat/margarint, a reszelt citromhéjat, a fűszereket, majd kanalanként, felváltva a tojáshabot és a mákot, végül a rummal együtt a mazsolát.
  5. Az elősütött tésztát megszórjuk a zsemlemorzsával és az őszibarackkal, majd a tetejére simítjuk a mákkrémet. Visszatesszük a sütőbe, és további 45-50 percig sütjük (tűpróba!).
  6. A habhoz a tojásfehérjéket a citromlével felverjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot, és fényes-kemény habbá verjük. Nagyobb méretű és átmérőjű csillagcsőrös habzsákba szedjük, majd 3x7cm-es szélességű csigaalakzatban a forró sütemény tetejére nyomjuk.
  7. Visszatesszük a sütőbe, és további 8-10 percig, enyhe pirulásig sütjük
  8. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, azután sütőpapírtól óvatosan rácsra emeljük, és hagyjuk egészen kihűlni.
  9. Tálaláskor 7x7 cm-es kockákra vagy 3,5x7 cm-es szeletekre vágjuk, és pikáns lekvár vagy rumsodó kíséretében kínáljuk. 24 szelet lesz belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x6

Ezt a sütit hétvégi desszertként sütöttem meg, most először. Nálunk nagyon ízlett a családnak, mákrajongóknak pedig feltétlenül ajánlom az elkészítését. A sok karácsonyi krémes süti után némi felüdülést jelent. Ha esetleg van a fagyasztóban némi tojásfehérje, a felhasználásoz ideális ez a recept. Senkit ne ijesszen meg a hozzávalók sokasága, mert az elkészítés voltaképpen egyszerű.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hunyadi sertéskaraj

Ezt a receptet egy étteremből rendeltük, a szórólapon megnéztem a hozzávalókat, és ez alapján elkészítettem otthon is. Nagyon finom, picit pikáns étel az uborkától!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!