Habos csokoládés torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta alap
-
55g tojás69 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
17g csokoládé91 kcal
-
4 kcal
-
7g földimogyoró38 kcal
-
7g rétesliszt24 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6 kcal
-
23g meggylekvár65 kcal
Krém
-
42g növényi tejszín105 kcal
-
17g tejcsokoládé89 kcal
-
47 kcal
Összesen
636
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta alap
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
23 kcal
-
40g földimogyoró227 kcal
-
40g rétesliszt146 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
140g meggylekvár389 kcal
Krém
-
250g növényi tejszín628 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Összesen
3818
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta alap
-
27.3g tojás34 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
8.3g csokoládé45 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
3.3g földimogyoró19 kcal
-
3.3g rétesliszt12 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
2.5g zsemlemorzsa10 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
11.6g meggylekvár32 kcal
Krém
-
20.6g növényi tejszín52 kcal
-
8.3g tejcsokoládé44 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
Összesen
314
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 815.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.6 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
636
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.5 g
Zsír
-
Összesen 201.2 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4892 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 993 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 391 mg
-
Foszfor 1928 mg
-
Nátrium 1415 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 435.3 g
-
Cukor 312 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 278.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 526 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 306 micro
-
Kolin: 945 mg
-
Retinol - A vitamin: 524 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1509 micro
Összesen
3818
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
Piskóta alap
-
6 db tojás
-
12 dkg cukor
-
10 dkg csokoládé
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 dkg földimogyoró
-
4 dkg rétesliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
3 dkg zsemlemorzsa
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
Krém
-
250 ml növényi tejszín
-
10 dkg tejcsokoládé
-
4 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Piskóta alap
- A 6 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
- A 10 dkg csokoládét felolvasztjuk, levéve elkeverjük benne az 1 ek kakaót, 4 dkg megpirított, őrölt mogyorót.
- A 6 tojásfehérjéből 6 dkg cukorral kemény habot verünk. A tojássárgájához keverjük a mogyorós csokoládékeveréket.
- A 4 dkg lisztben elkeverjük a sütőport, a vaníliás cukrot és a 3 dkg finom zsemlemorzsát, a citromhéjat, és a tojássárgájához dolgozzuk.
- A tortaformát kizsírozzuk, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük. Forrón megkenjük pikáns lekvárral. Amikor megszárad egy kicsit a lekvár rajta, rásimítjuk a tejszínhabot. Csokoládéval bevonjuk.
Krém
- A Hulala tejszínt felverjük, és a lekvárral megkent tésztára simítjuk.
- Az olajat jól felmelegítjük, és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét. Addig kevergetjük,míg a csokoládé el nem olvad. Langyosan a habra öntjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x23
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3616
- Feltöltés dátuma: 2014. október 10.
Ajánló
Az olajat ne forrósítsuk túl, csak annyira, hogy a csoki elolvadjon benne. Ha túl sűrű lenne a csoki, akkor még pár ek olajat adhatunk hozzá. Én valójában nem mérem az olajat, csak gondolom-forma szerint öntöm.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Minden hétvégére, de közben is sütök édességet a férfiaknak. Most ez került sorra. Valójában mást szerettem volna elkészíteni, de ez gyorsabban készen lett. Paradicsomos szeletet terveztem, de nem volt kedvem lapokat nyújtani. Viszont ennek is nagyon örültek!