r
Nosalty Logó

Habos csokoládés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Habos csokoládés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta alap

Krém

Összesen 636 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta alap

Krém

Összesen 3818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta alap

Krém

Összesen 314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 636 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    201.2 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4892 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1928 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 3818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

Piskóta alap

Krém

Elkészítés

Piskóta alap

  1. A 6 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. A 10 dkg csokoládét felolvasztjuk, levéve elkeverjük benne az 1 ek kakaót, 4 dkg megpirított, őrölt mogyorót.
  3. A 6 tojásfehérjéből 6 dkg cukorral kemény habot verünk. A tojássárgájához keverjük a mogyorós csokoládékeveréket.
  4. A 4 dkg lisztben elkeverjük a sütőport, a vaníliás cukrot és a 3 dkg finom zsemlemorzsát, a citromhéjat, és a tojássárgájához dolgozzuk.
  5. A tortaformát kizsírozzuk, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük. Forrón megkenjük pikáns lekvárral. Amikor megszárad egy kicsit a lekvár rajta, rásimítjuk a tejszínhabot. Csokoládéval bevonjuk.

Krém

  1. A Hulala tejszínt felverjük, és a lekvárral megkent tésztára simítjuk.
  2. Az olajat jól felmelegítjük, és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét. Addig kevergetjük,míg a csokoládé el nem olvad. Langyosan a habra öntjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3618
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 10.

Ajánló

Az olajat ne forrósítsuk túl, csak annyira, hogy a csoki elolvadjon benne. Ha túl sűrű lenne a csoki, akkor még pár ek olajat adhatunk hozzá. Én valójában nem mérem az olajat, csak gondolom-forma szerint öntöm.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Minden hétvégére, de közben is sütök édességet a férfiaknak. Most ez került sorra. Valójában mást szerettem volna elkészíteni, de ez gyorsabban készen lett. Paradicsomos szeletet terveztem, de nem volt kedvem lapokat nyújtani. Viszont ennek is nagyon örültek!

Hozzávalók

Piskóta alap

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...