r
Nosalty Logó

Habos banános-kesudiós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos banános-kesudiós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tortaalap

1. réteg

2. réteg

Tetejére

Összesen 429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tortaalap

1. réteg

2. réteg

Tetejére

Összesen 4254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tortaalap

1. réteg

2. réteg

Tetejére

Összesen 227 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    281.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3415.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    763 mg
  • Foszfor
    1696 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.3 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1483 micro
Összesen 4254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Tortaalap

1. réteg

2. réteg

Tetejére

Elkészítés

Tortaalap

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, tojássárgáját.
  2. A lisztet összekeverjük a kakaóporral meg a darált kesudióval, majd óvatosan a tojáshabba keverjük, és sütőpapírral bélelt tortaformában tűpróbáig sütjük.

1. réteg

  1. A banánokat felaprítjuk, és turmixgépben kevés tejjel pürésítjük, majd hozzákeverjük a zselatinfixet, és betesszük a hűtőbe hogy besűrűsödjön.
  2. Mikor kellemesen sűrű krém lett, a kihűlt tortalap tetejére kenjük, hagyjuk a formában.

2. réteg

  1. A tejszínt felverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a mascarponét meg a darált kesudiót, körülbelül írtam a mennyiséget, ízlés szerint lehet többet is belerakni.
  2. Az elkészült krémet a banánkrém tetején elsimítjuk.

Tetejére

  1. A csokoládét megolvasztjuk egy kevéske tejszínnel, amiből minimális a mennyiség kell, csak hogy kicsit folyósabb legyen.
  2. A banánokat vékonyan felszeleteljük, a mascarponés krém tetejére halmozzuk, meglocsoljuk az olvasztott csokival, és megszórjuk aprított pisztáciával és kesudióval.
  3. Hagyjuk a tortaformában a hűtőben pihenni legalább 1 órát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1567
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 27.

Ajánló

Banánrajongóknak kötelező.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami banános krémes sütire vágytam, volt itthon egy csomó banán... ezt sikerült kitalálnom. Nagyon nagy sikert aratott!

Hozzávalók

Tortaalap

1. réteg

2. réteg

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...