Gyümölcsös-pudingos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
31g gyümölcsjoghurt30 kcal
-
29g cukor111 kcal
-
33g finomliszt119 kcal
-
47 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5 kcal
-
0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
25g meggy11 kcal
-
13g gyümölcslé6 kcal
-
3g zselatin8 kcal
Összesen
448
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
250g gyümölcsjoghurt240 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
263g finomliszt956 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
200g meggy90 kcal
-
100g gyümölcslé46 kcal
-
20g zselatin67 kcal
Összesen
3579
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
15g gyümölcsjoghurt14 kcal
-
13.8g cukor53 kcal
-
15.8g finomliszt57 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
21g tej12 kcal
-
1.8g nutella10 kcal
A díszítéshez
-
12g meggy5 kcal
-
6g gyümölcslé3 kcal
-
1.2g zselatin4 kcal
Összesen
213
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
448
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 73.1 g
Zsír
-
Összesen 82.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4669.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 1428 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 1675 mg
-
Nátrium 1326 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 619.5 g
-
Cukor 353 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 320.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1408 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 465 micro
Összesen
3579
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2.5 dl gyümölcsjoghurt
-
1.8 bögre finomliszt
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
-
350 ml tej
A díszítéshez
-
20 g zselatin
Elkészítés
A tésztához
- Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt előmelegítjük.
- Egy nagy tálban csomómentesre kikeverjük a tészta hozzávalóit. A masszát belesimítjuk a tortaformába, az előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a tűpróba nem jelzi, hogy kész.
- Amíg sül a tészta, elkészítjük a pudingot, sűrűbbre, mint ahogy előírás szerint kell.
- Ha a tészta megsült, hagyjuk kicsit hűlni. Kenjük meg a tetejét lekvárral vagy nutellával. Ez azért fontos, hogy ne áztassa el a puding és a zselatin majd a tésztát.
- Simítsuk rá a pudingot a tortára, majd rakjuk ki tetszőleges gyümölcsökkel, pl. banán, meggy, eper, kiwi, barack, málna (amit kedvelünk, vagy aminek szezonja van).
- A zselatinporból és a gyümölcsléből a tasak útmutatása szerint készítsünk zselatint, melyet majd ha kissé kihűl és összeáll, a torta tetejére kanalazunk.
- Tegyük a hűtőbe min. 12 órára, hogy jól lehűljön. Csak tálaláskor vegyük le a tortaforma kapcsos részét, addig szép formát ad a tortánknak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x10
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14735
- Feltöltés dátuma: 2011. július 06.
Ajánló
A torta alapját képező kakaós tészta önmagában is nagyon finom. Kevés porcukorral és egy pohár tejjel, vagy lekvárral megkenve, tejszínhabbal kínálva remek és nagyon könnyű sütemény. Télen jól lecsepegtetett befőttel díszthetjük, a befőtt levét pedig majd felhasználhatjuk a zselatin készítésekor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az alaptészta borzasztó egyszerű, még évekkel ezelőtt olvastam a receptjét egy tinimagazinban, melyet aztán a saját ízlésem szerint kicsit átalakítottam. Gyermekkorunkban volt nagy divat babazsúrokra venni bolti piskótát, és elkészíteni ezt a pudingos-gyümölcsös-zselés tortát. A bolti piskóták elég szárazak voltak, ezzel a recepttel viszont új értelmet nyertek számomra ezek a kedves torták.