r
Nosalty Logó

Gyros tál szaftos csirkével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Gyros tál szaftos csirkével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fűszerkeverékhez

A gyros tálhoz

Összesen 631 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fűszerkeverékhez

A gyros tálhoz

Összesen 2528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fűszerkeverékhez

A gyros tálhoz

Összesen 91 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 631 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.8 g

Zsír

  • Összesen
    126.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3095.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1903 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1746.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    1082 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 2528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    186 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 91 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A fűszerkeverékhez

A gyros tálhoz

Elkészítés

A fűszerkeverékhez

  1. Az összes fűszert egy kis tálba tesszük, és összekeverjük.

A gyros tálhoz

  1. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, tálba tesszük, ráöntjük az olajat, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és alaposan kikeverjük. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, de akár egy éjszakára is (ez esetben fedjük le).
  2. Az uborkát vágjuk félbe hosszában, kiskanállal kaparjuk ki a magos középső részét, hogy ne áztassa el a tzatzikit.
  3. Az uborkát vágjuk nagyon vékony kis gyufaszálakra, vagy gyaluljuk le. A joghurtot keverjük el a lepréselt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, és öntsük rá az uborkára. Keverjük el, és tegyük hűtőbe egy órára.
  4. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk egyenlő hasábokra. Tegyük egy tálba, öntsük le fél deci olajjal, szórjuk meg a rozmaringgal, keverjük el.
  5. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 40 percre, időnként lapáttal forgassuk meg.
  6. A húsokat halmozzuk egymásra, szúrjuk át 2-4 hurkapálcikával, hogy megálljon, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 40-50 percig, időnként megforgatva.
  7. Ha kész, éles késsel vágjuk belőle darabokat, mint a gyrososoknál. Krumplival, tzatzikivel tálaljuk, kínáljuk mellé vékonyra vágott lila hagymát és koktélparadicsomot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 575
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 212
  • Össznézettség: 51525
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezzel a vicces kis tornyos módszerrel elkerülhetjük, hogy az otthoni gyrosunk kiszáradjon - garantáltan szaftos és puha marad! A sütőben sült krumpli pedig a vonalak megtartása miatt van. :)

Hozzávalók

A fűszerkeverékhez

A gyros tálhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...