r
Nosalty Logó

Gyros tál 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyros tál 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1190 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 9531 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1680.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    373 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1675 micro
Összesen 1190 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    542.2 g

Zsír

  • Összesen
    310 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    1298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13443.1 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    702 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1113 mg
  • Foszfor
    6415 mg
  • Nátrium
    4492 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1088.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    2984.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    20 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    380 mg
  • D vitamin:
    425 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    172 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2824 micro
  • Kolin:
    1425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    3488 micro
  • β-crypt
    338 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13397 micro
Összesen 9531 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap ahúst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és bepácoljuk: megszórjuk az ételízesítővel, pirospaprikával, borssal, oregánóval, nagyon apróra vágott, fél fej hagymával, skét gerezd fokhagymával. Összekeverjük, letakarjuk fóliával, shűtőben állni hagyjuk.
  2. A mártáshoz avöröshagymát, fokhagymát nagyon apróra vágjuk. 2 ek olajon pároljuk, felöntjük ahúslével, megszórjuk pirospaprikával, ételízesítővel, feketeborssal.
  3. Hozzáadjuk amustárt és egy kevés vízben feloldott keményítőt. Kóstoljuk, szánk ízéhez fűszerezzük, sózzuk.
  4. A húst forró olajon megpirítjuk kis adagokban, kb. 5-7 perc az egész. Félretesszük, letakarjuk.
  5. A tartárt, majonézt, savanyú uborkát egy edényben összekeverjük kevés uborkalével, csipet sóval és csipet borssal.
  6. Fehér rizzsel, 1-2 szem sült krumplival, fél kg főtt zöldborsóval, kevés mártással és majonézkeverékkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10694
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 23.

Ajánló

Ezt az ételt ajánlom azoknak, kik szeretik a gyors, laktató és közben igazán egzotikus ízeket, ja, és utálnak a konyhában talpalni egész délelőtt. Hozzászeretnék ajánlani egy-két pohár, jól lehűtött fehér félédes borocskát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kipróbáltam, hogy milyen lehet egy magyarosra alakított görög étel, s az egész családnak ízlik. Az elkészítése is csak töredéke a más ételekéhez képest.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...