r
Nosalty Logó

Gyömbéres blondie torta gránátalmával

NS
Gyömbéres blondie torta gránátalmával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Blondie avagy a torta alapja:

Krém:

Gránátalma-aszpik:

472
Kalória
5.6g
Fehérje
58.9g
Szénhidrát
24.8g
Zsír
79.9g
Víz
48.3g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
50.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Blondie avagy a torta alapja:

Krém:

Gránátalma-aszpik:

Összesen 472 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Blondie avagy a torta alapja:

Krém:

Gránátalma-aszpik:

Összesen 3778 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Blondie avagy a torta alapja:

Krém:

Gránátalma-aszpik:

Összesen 226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 472 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    198.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4354.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1326 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1684 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    471.3 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    639 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 3778 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

Blondie avagy a torta alapja:

  1. A fehér csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd kihűtjük.
  2. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd a joghurtot és az olvasztott csokit hozzákeverjük.
  3. A maradék száraz hozzávalókat beleszitáljuk, és óvatosan csomómentesre keverjük.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt zsúrtortaformába öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni.

Krém:

  1. A mascarponét a porcukorral és a vanília aromával habosra keverjük.
  2. A habtejszínt a habfixálóval keményre felverjük.
  3. A mascarponés és tejszínhabos krémeket a joghurt hozzáadásával összekeverjük.

Gránátalma-aszpik:

  1. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A gyümölcslevet felmelegítjük, és hozzáadjuk a mézet és a citromlevet. A zselatinból kinyomkodjuk a vizet, és a gyümölcsléhez adjuk. Addig keverjük, míg el nem olvad benne.
  2. A zsúrtortaformánknál kisebb átmérőjű, öblös tányért vagy kerek uzsonnás dobozt frissen tartó fóliával kibélelünk, majd a gyümölcsleves aszpik felét beletöltjük, és a kibontott gránátalma-magvakat egyenletesen beleszórjuk. Hűtőszekrényben dermedésig hűtjük.
  3. A maradékot szintén egy ilyen dobozba öntjük, és miután megdermedt, kicsi pogácsaszaggatóval 8 kis kört szaggatunk.
  4. A tortát összeállítjuk. A torta alapra rátesszük a krém felét, erre jön a gránátalma-darabos aszpik, majd a maradék krém (a formában állítom össze, hogy szép torta formája legyen).
  5. Végül a szaggatott aszpikokat, ráhelyezzük a tetejére, és fehér csokival díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Megálmodtam, elkészítettem és mindenkinek ízlett. Egyszerre édes, savanykás és fűszeres, és nagyon különleges, amilyet mindannyian megérdemlünk. :) 

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...