Gyömbéres blondie torta gránátalmával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
Blondie avagy a torta alapja:
-
11g fehér csokoládé61 kcal
-
4g teavaj31 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
13g nádcukor48 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g joghurt0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
Krém:
-
31g mascarpone126 kcal
-
1g joghurt0 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Gránátalma-aszpik:
-
38g gránátalma17 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
50g gyümölcslé23 kcal
-
13g méz38 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Összesen
472
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
Blondie avagy a torta alapja:
-
90g fehér csokoládé485 kcal
-
35g teavaj251 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g nádcukor380 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
2g joghurt1 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
Krém:
-
250g mascarpone1010 kcal
-
6g joghurt4 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Gránátalma-aszpik:
-
300g gránátalma139 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
400g gyümölcslé184 kcal
-
100g méz304 kcal
-
16g citromlé4 kcal
Összesen
3778
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
Blondie avagy a torta alapja:
-
5.5g fehér csokoládé29 kcal
-
2.1g teavaj15 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
6.1g nádcukor23 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
0.1g joghurt0 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
Krém:
-
15.2g mascarpone61 kcal
-
0.4g joghurt0 kcal
-
6.1g habtejszín18 kcal
-
6.1g porcukor23 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Gránátalma-aszpik:
-
18.2g gránátalma8 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
-
24.3g gyümölcslé11 kcal
-
6.1g méz18 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Összesen
226
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 544.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.9 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
472
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45 g
Zsír
-
Összesen 198.7 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4354.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 1326 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 1684 mg
-
Nátrium 1196 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 471.3 g
-
Cukor 402 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 639 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 606 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 597 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 321 micro
Összesen
3778
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
Blondie avagy a torta alapja:
-
9 dkg fehér csokoládé
-
3.5 dkg teavaj
-
1 db tojás
-
6 dkg finomliszt
-
2 g joghurt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
1 teáskanál gyömbérpor
Krém:
-
25 dkg mascarpone
-
6 g joghurt
-
100 ml habtejszín
-
10 dkg porcukor
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
1 csomag habfixáló
Gránátalma-aszpik:
-
1 db gránátalma
-
2 db lapzselatin
-
4 ek méz
-
2 ek citromlé
Elkészítés
Blondie avagy a torta alapja:
- A fehér csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd kihűtjük.
- A tojást a cukorral habosra keverjük, majd a joghurtot és az olvasztott csokit hozzákeverjük.
- A maradék száraz hozzávalókat beleszitáljuk, és óvatosan csomómentesre keverjük.
- Egy sütőpapírral kibélelt zsúrtortaformába öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
- Hagyjuk kihűlni.
Krém:
- A mascarponét a porcukorral és a vanília aromával habosra keverjük.
- A habtejszínt a habfixálóval keményre felverjük.
- A mascarponés és tejszínhabos krémeket a joghurt hozzáadásával összekeverjük.
Gránátalma-aszpik:
- A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A gyümölcslevet felmelegítjük, és hozzáadjuk a mézet és a citromlevet. A zselatinból kinyomkodjuk a vizet, és a gyümölcsléhez adjuk. Addig keverjük, míg el nem olvad benne.
- A zsúrtortaformánknál kisebb átmérőjű, öblös tányért vagy kerek uzsonnás dobozt frissen tartó fóliával kibélelünk, majd a gyümölcsleves aszpik felét beletöltjük, és a kibontott gránátalma-magvakat egyenletesen beleszórjuk. Hűtőszekrényben dermedésig hűtjük.
- A maradékot szintén egy ilyen dobozba öntjük, és miután megdermedt, kicsi pogácsaszaggatóval 8 kis kört szaggatunk.
- A tortát összeállítjuk. A torta alapra rátesszük a krém felét, erre jön a gránátalma-darabos aszpik, majd a maradék krém (a formában állítom össze, hogy szép torta formája legyen).
- Végül a szaggatott aszpikokat, ráhelyezzük a tetejére, és fehér csokival díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 799
- Feltöltés dátuma: 2016. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Megálmodtam, elkészítettem és mindenkinek ízlett. Egyszerre édes, savanykás és fűszeres, és nagyon különleges, amilyet mindannyian megérdemlünk. :)