Gratinírozott hal szélesmetélttel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
53 kcal
-
100g paradicsomszósz24 kcal
-
50g zöldség alaplé4 kcal
-
100g hosszúmetélt371 kcal
-
150g hal86 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
29 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
747
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
200g paradicsomszósz48 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
200g hosszúmetélt742 kcal
-
300g hal173 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1494
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
20.5g paradicsomszósz5 kcal
-
10.2g zöldség alaplé1 kcal
-
20.5g hosszúmetélt76 kcal
-
30.7g hal18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
2g vaj15 kcal
-
2g zsemlemorzsa8 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
1.5g parmezán sajt6 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
Összesen
153
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1733.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 459 mg
-
Nátrium 858 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 217.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 113 micro
-
K vitamin: 194 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 884 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 13895 micro
-
Lut-zea 680 micro
Összesen
747
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.5 g
Zsír
-
Összesen 51.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3467.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 378 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 918 mg
-
Nátrium 1716 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 434.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 226 micro
-
K vitamin: 388 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 608 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1768 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 27790 micro
-
Lut-zea 1359 micro
Összesen
1494
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2843 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 teáskanál napraforgó olaj
-
100 ml zöldség alaplé
-
200 g hosszúmetélt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
20 g vaj
-
2 ek zsemlemorzsa
-
0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd 1 tk olajban megdinszteljük. Felöntjük a paradicsomszósszal és a levessel. Felfőzzük. Hozzáadjuk a tésztát , kb. 2 percig főzzük.
- A halfiléket megmossuk, leszárítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, meglocsoljuk egy kis citromlével.
- A maradék olajat egy serpenyőben felforrosítjuk, a halat oldalanként 1-2 percig elősütjük, kivesszük.
- A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a majorannát. A petrezselymet apróra vágjuk, és a parmezánnal együtt a vajas-zsemlemorzsás masszához kavarjuk.
- A tésztát egy vajjal kikent tűzálló tálba töltjük. A halszeleteket ráhelyezzük. A zsemlemorzsás masszát elosztjuk a hal szeletekre.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2044
- Feltöltés dátuma: 2012. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Friss tészta helyett elkészíthetjük szárított tésztából is, de ebben az esetben főzzük meg a tésztát sós vízben, és úgy keverjük a paradicsommártáshoz.