r
Nosalty Logó

Görög-szicíliai tarka grill-party

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Chef Petersson
Görög-szicíliai tarka grill-party
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Roston sült citromos sertés

Mentás-balzsamos cukkini kuszkusz

Szicíliai sült paprika

Összesen 1009 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Roston sült citromos sertés

Mentás-balzsamos cukkini kuszkusz

Szicíliai sült paprika

Összesen 2020 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Roston sült citromos sertés

Mentás-balzsamos cukkini kuszkusz

Szicíliai sült paprika

Összesen 93 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    778.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    447 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    4017 micro
  • β-crypt
    942 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5235 micro
Összesen 1009 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    118 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    2038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1557.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    893 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    8034 micro
  • β-crypt
    1884 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10470 micro
Összesen 2020 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Roston sült citromos sertés

Mentás-balzsamos cukkini kuszkusz

Szicíliai sült paprika

Elkészítés

Roston sült citromos sertés

  1. A sertésszeleteket töröljük szárazra, majd finoman klopfoljuk ki.
  2. Egy tálba keverjük össze a fűszereket az olajjal, a sóval, a borssal és a citrom levével, majd nyomjuk bele a fokhagymát préssel. Forgassuk bele a sertésszeleteket, és helyezzük lefedve három órára a hűtőbe.
  3. Ha szabadtéren grillezünk, akkor helyezzük a sertésszeleteket a rácsra, majd gyakran forgassuk őket és locsoljuk a páccal, míg el nem készülnek.
  4. Ha konyhában kívánjuk megsütni, akkor vegyük közepes erősségűre a főzőlapot, és plusz olaj nélkül süssük mindkét oldalát a sertésnek vörösre, miközben locsolgatjuk a páclével.

Mentás-balzsamos cukkini kuszkusz

  1. Forraljunk vizet a kuszkuszhoz, majd keverjük össze őket egy tálban, keverjük bele a vajat, és tegyük lefedve félre 5 percre.
  2. A cukkinit vágjuk apró kockákra, a fokhagymát karikára, majd forró olajban süssük meg őket. Vegyük lejjebb a lángot, és keverjük hozzá a balzsamecetet, a xilitet, a mentalevelet és a mazsolát.
  3. Keverjük össze végül a félretett kuszkusszal.

Szicíliai sült paprika

  1. A megmosott paprikákat helyezzük forró sütőbe, s néha megforgatva süssük őket addig, amíg a héjuk megráncosodik és fekete foltok jelennek meg rajtuk.
  2. Egy tálba keverjük össze a fűszereket, az olajat, a préselt fokhagymát, a citrom levét és a villával szétnyomkodott szardellafilét.
  3. A sült paprikákat vágjuk rövid csíkokra, majd keverjük bele a fűszeres, olajos mártásba.
  4. A paprikát, a kuszkuszt és a grillezett húst ízlésesen helyezzük el tányéron.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1468
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 17.

Ajánló

Gyümölcsös, olasz, száraz fehérbort, vagy görög fenyőbort ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chef Petersson 6 recept

Hideg volt még odakint, mikor ránk tört a grill-láz. Egy könnyed, nyári, mediterrán grill-tálra vágytunk, majd kisebb utánajárás után kísérletre adtuk a fejünket: egy görögös, fűszeres, grillezett, gyönyörű sertésszűz, valamint szicíliai zöldséges körettel akár azt is képzelhetjük, hogy a két kultúrát összehozva, valahol az egyik ország apró szigetén, friss hozzávalókból egy kellemes bor mellett a tengerparton, a nap erejét magunkba szívva fogyasztjuk el ezt a könnyed tálat.

Hozzávalók

Roston sült citromos sertés

Mentás-balzsamos cukkini kuszkusz

Szicíliai sült paprika

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...