Gombával töltött csirkecomb lilakáposztával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Lilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltött csirkecombhoz
-
250g csirkecomb278 kcal
-
83g gomba18 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
1g zabpehely4 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
35 kcal
A páchoz
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A párolt lilakáposztához
-
250g vöröskáposzta62 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
434
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltött csirkecombhoz
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g zabpehely23 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A páchoz
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A párolt lilakáposztához
-
1500g vöröskáposzta372 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2602
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltött csirkecombhoz
-
39.3g csirkecomb44 kcal
-
13.1g gomba3 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g zabpehely1 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
A páchoz
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A párolt lilakáposztához
-
39.3g vöröskáposzta10 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
70
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 768.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 380 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1340 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 821 micro
Összesen
434
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 168.8 g
Zsír
-
Összesen 165.2 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 905 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4612 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 700 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 417 mg
-
Foszfor 2161 mg
-
Nátrium 1080 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.9 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2280 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 968 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 724 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 479 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 771 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8042 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 4925 micro
Összesen
2602
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
A töltött csirkecombhoz
-
6 db csirkecomb
-
0.5 kg gomba
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
A páchoz
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
A párolt lilakáposztához
-
1 közepes fej vöröskáposzta
-
fahéj ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A töltött csirkecombhoz
- A töltött csirkecomb: Szép egész csirkecombokat vásárolunk, lehetőleg olyat, aminek szép egészséges, nem szakadt bőre van, hogy könnyen tudjuk tölteni. A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk, majd besózzuk. Amíg elkészítjük a tölteléket pihenni hagyjuk.
- A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Amikor megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, friss petrezselyemzölddel ízesítjük. Amikor a gomba megpuhult, turmixgépbe tesszük és épp csak annyira törjük szét, hogy durván darabos maradjon és egy kicsit krémes is legyen.
- Egy keverőtálba tesszük a gombát, hozzáadunk egy egész tojást és annyi zabpehellyel szórjuk meg, amennyit felvesz.
- Ha kész a töltelék a csirkecombokba töltjük. A csirkecomb tetejét olajban elkevert vegetából, sóból, borsból, frissen zúzott fokhagymából, pirosparikából és majorannából készült páccal kenjük le és forró sütőbe tesszük.
- Amíg a csirkecomb sül elkészítjük a lilakáposztát: A már előre felszeletelt és lesózott lilakáposztát fazékba rakjuk, rácsavarjuk egy citrom levét, sózzuk, borsozzuk, kevés fahéjjal pikánsabbá tesszükés saját levében megpároljuk. Kevés édesítőszerrel picit édeskésebbé tehetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5869
- Feltöltés dátuma: 2012. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lilla
10 recept
A receptet anyukámtól tanultam, bár ő a töltelékbe májat is szokott tenni, és a zabpehely helyett tejbe áztatott zsömlével készítette. Nekem nem volt itthon májam, így egy gombás verziót dobtam össze férjem névnapjára. Nagyon ízlett neki, 2× is szedett. :-) Jó étvágyat!