r
Nosalty Logó

Gombával töltött csirkecomb lilakáposztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lilla
Gombával töltött csirkecomb lilakáposztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött csirkecombhoz

A páchoz

A párolt lilakáposztához

Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött csirkecombhoz

A páchoz

A párolt lilakáposztához

Összesen 2602 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött csirkecombhoz

A páchoz

A párolt lilakáposztához

Összesen 70 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    380 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168.8 g

Zsír

  • Összesen
    165.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4612 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2161 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2280 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    968 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    724 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8042 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4925 micro
Összesen 2602 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

A töltött csirkecombhoz

A páchoz

A párolt lilakáposztához

Elkészítés

A töltött csirkecombhoz

  1. A töltött csirkecomb: Szép egész csirkecombokat vásárolunk, lehetőleg olyat, aminek szép egészséges, nem szakadt bőre van, hogy könnyen tudjuk tölteni. A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk, majd besózzuk. Amíg elkészítjük a tölteléket pihenni hagyjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Amikor megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, friss petrezselyemzölddel ízesítjük. Amikor a gomba megpuhult, turmixgépbe tesszük és épp csak annyira törjük szét, hogy durván darabos maradjon és egy kicsit krémes is legyen.
  3. Egy keverőtálba tesszük a gombát, hozzáadunk egy egész tojást és annyi zabpehellyel szórjuk meg, amennyit felvesz.
  4. Ha kész a töltelék a csirkecombokba töltjük. A csirkecomb tetejét olajban elkevert vegetából, sóból, borsból, frissen zúzott fokhagymából, pirosparikából és majorannából készült páccal kenjük le és forró sütőbe tesszük.
  5. Amíg a csirkecomb sül elkészítjük a lilakáposztát: A már előre felszeletelt és lesózott lilakáposztát fazékba rakjuk, rácsavarjuk egy citrom levét, sózzuk, borsozzuk, kevés fahéjjal pikánsabbá tesszükés saját levében megpároljuk. Kevés édesítőszerrel picit édeskésebbé tehetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5869
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet anyukámtól tanultam, bár ő a töltelékbe májat is szokott tenni, és a zabpehely helyett tejbe áztatott zsömlével készítette. Nekem nem volt itthon májam, így egy gombás verziót dobtam össze férjem névnapjára. Nagyon ízlett neki, 2× is szedett. :-) Jó étvágyat!

Hozzávalók

A töltött csirkecombhoz

A páchoz

A párolt lilakáposztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...