r
Nosalty Logó

Gombás-paradicsomos csirkemell tésztakoszorúban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Gombás-paradicsomos csirkemell tésztakoszorúban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A tésztához

Összesen 830 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A tésztához

Összesen 3319 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A tésztához

Összesen 150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9507 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 830 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.6 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4680.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2597 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1392.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1197 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    393 micro
  • β-karotin
    2585 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    38027 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 3319 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1716 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst csíkokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a húst, a hagymát, a zúzott fokhagymát, és erős lángon 3 percig együtt pirítjuk.
  3. Hozzátesszük a gombát, a paradicsomot, a fűszereket ízlés szerint, felöntjük egy kevés vízzel, és készre pároljuk. Akkor jó, ha a leve sűrű szafttá válik.
  4. Míg a hús készül, a tésztát sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük.
  5. Elkeverjük a tojásokat a krémsajttal és a tejföllel, majd összeforgatjuk a tésztával.
  6. Egy koszorúformát kivajazunk, és beszórunk zsemlemorzsával. Ennek híján használhatunk egy nagyobb tortaformát, aminek a közepére egy nagyobb konzervdobozt teszünk. A tésztát a formába kanalazzuk, és lenyomkodjuk.
  7. Sütőben addig sütjük, míg a teteje kicsit pirulni kezd.
  8. A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, egy késsel elválasztjuk a forma oldalától, majd óvatosan egy nagy tálra borítjuk. Így is maradhat, de ha a másik felét szeretnénk felülre, ahol jobban látszanak a szarvacskák, akkor ráborítunk egy másik tálat, és átfordítjuk rá.
  9. A húst a tésztakoszorú mélyedésébe halmozzuk, úgy tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5598
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 15.

Ajánló

Eredetileg a recept fehérpecsenyével készíti és vörösborral, de az nekem egyik se volt itthon. :) De aki szereti a marhahúst, készítse azzal meg borral. El tudom képzelni, úgy is milyen finom lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy régi szakácskönyvemben fedeztem fel a napokban. Egy olyan szakácskönyvben, amit már többször kidobásra ítéltem.  A receptek nagy része ugyanis számomra használhatatlan, mert vagy beszerezhetetlen vagy túlságosan is különleges hozzávalókat tartalmaz. Valami miatt a könyvet mégis mindig sajnáltam kidobni. Egyik nap a kezembe került, és kicsit belenéztem. Erre megtaláltam ezt a receptet (eddig valahogy soha), és megtetszett. El is készítettem sürgősen, és nagyon finom lett. Úgyhogy a könyv örökre megmenekült a leselejtezéstől. Hátha máskor is találok még benne hasonló kincseket.

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...