Gombás-paradicsomos csirkemell tésztakoszorúban
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
21 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
1g cukor5 kcal
A tésztához
-
100g szarvacska tészta371 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
5g cukor19 kcal
A tésztához
-
400g szarvacska tészta1484 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
22.6g csirkemellfilé27 kcal
-
11.3g gomba2 kcal
-
16.2g paradicsom3 kcal
-
7.7g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.5g sűrített paradicsom4 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
A tésztához
-
18.1g szarvacska tészta67 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
7.9g tejföl16 kcal
-
4.5g tömlős krémsajt8 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1170.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 649 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 348.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 646 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 9507 micro
-
Lut-zea 254 micro
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 207.6 g
Zsír
-
Összesen 105.3 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 858 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4680.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 435 mg
-
Kálcium 486 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 506 mg
-
Foszfor 2597 mg
-
Nátrium 612 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 382.7 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1392.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 740 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 92 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1197 micro
-
Kolin: 908 mg
-
Retinol - A vitamin: 506 micro
-
α-karotin 393 micro
-
β-karotin 2585 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 38027 micro
-
Lut-zea 1016 micro
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1716 micro
-
Lut-zea 46 micro
Hozzávalók
A húshoz
-
50 dkg csirkemellfilé
-
25 dkg gomba
-
2 nagy db paradicsom
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
A tésztához
-
40 dkg szarvacska tészta
-
2 db tojás
-
175 g tejföl
-
10 dkg tömlős krémsajt
Elkészítés
A húshoz
- A húst csíkokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a húst, a hagymát, a zúzott fokhagymát, és erős lángon 3 percig együtt pirítjuk.
- Hozzátesszük a gombát, a paradicsomot, a fűszereket ízlés szerint, felöntjük egy kevés vízzel, és készre pároljuk. Akkor jó, ha a leve sűrű szafttá válik.
- Míg a hús készül, a tésztát sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük.
- Elkeverjük a tojásokat a krémsajttal és a tejföllel, majd összeforgatjuk a tésztával.
- Egy koszorúformát kivajazunk, és beszórunk zsemlemorzsával. Ennek híján használhatunk egy nagyobb tortaformát, aminek a közepére egy nagyobb konzervdobozt teszünk. A tésztát a formába kanalazzuk, és lenyomkodjuk.
- Sütőben addig sütjük, míg a teteje kicsit pirulni kezd.
- A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, egy késsel elválasztjuk a forma oldalától, majd óvatosan egy nagy tálra borítjuk. Így is maradhat, de ha a másik felét szeretnénk felülre, ahol jobban látszanak a szarvacskák, akkor ráborítunk egy másik tálat, és átfordítjuk rá.
- A húst a tésztakoszorú mélyedésébe halmozzuk, úgy tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5598
- Feltöltés dátuma: 2011. január 15.
Ajánló
Eredetileg a recept fehérpecsenyével készíti és vörösborral, de az nekem egyik se volt itthon. :) De aki szereti a marhahúst, készítse azzal meg borral. El tudom képzelni, úgy is milyen finom lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Ezt a receptet egy régi szakácskönyvemben fedeztem fel a napokban. Egy olyan szakácskönyvben, amit már többször kidobásra ítéltem. A receptek nagy része ugyanis számomra használhatatlan, mert vagy beszerezhetetlen vagy túlságosan is különleges hozzávalókat tartalmaz. Valami miatt a könyvet mégis mindig sajnáltam kidobni. Egyik nap a kezembe került, és kicsit belenéztem. Erre megtaláltam ezt a receptet (eddig valahogy soha), és megtetszett. El is készítettem sürgősen, és nagyon finom lett. Úgyhogy a könyv örökre megmenekült a leselejtezéstől. Hátha máskor is találok még benne hasonló kincseket.