Gombás-kakukkfüves ragu kenyérpaplan alatt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
A raguhoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
38g cukkini6 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
A kenyértésztához
-
75g kenyérliszt bl80271 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A fűszeres olajhoz
-
11g petrezselyem4 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
Összesen
790
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
A raguhoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
150g cukkini24 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A kenyértésztához
-
300g kenyérliszt bl801083 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A fűszeres olajhoz
-
45g petrezselyem16 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
Összesen
3157
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
A raguhoz
-
28g darált sertéshús51 kcal
-
14g gomba3 kcal
-
8.4g cukkini1 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
5.6g főzőtejszín7 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
A kenyértésztához
-
16.8g kenyérliszt bl8061 kcal
-
1.1g élesztő1 kcal
-
11.2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A fűszeres olajhoz
-
2.5g petrezselyem1 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4.8g olívaolaj42 kcal
Összesen
176
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 820.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 293 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 625 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1444 micro
Összesen
790
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 155.4 g
Zsír
-
Összesen 165 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3282.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1869 mg
-
Nátrium 501 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 262.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1172 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 803 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 427 micro
-
Kolin: 474 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2500 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5777 micro
Összesen
3157
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
50 dkg darált sertéshús
-
15 dkg cukkini
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 dl főzőtejszín
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 kk kakukkfű
-
0.3 tk rozmaring
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
A kenyértésztához
-
30 dkg kenyérliszt bl80
-
2 dkg élesztő
-
só ízlés szerint
-
0.3 tk rozmaring
-
1 csipet cukor
A fűszeres olajhoz
-
1 csokor petrezselyem
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 dl olívaolaj
Elkészítés
A raguhoz
- A langyos vízbe tesszük a csipet cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
- Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, rozmaringot, olajat, majd az élesztős vízzel összedolgozzuk.
- 2-3 percig dagasztjuk, majd letakarva, langyos helyen 1,5 órát kelesztjük.
- Míg a tészta kel, elkészítjük a ragut. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és elkezdjük pirítani. Mikor kezd üvegesedni, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és együtt pirítjuk tovább.
- A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeljük. A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük. Mikor a hús kezd színt kapni, hozzáadjuk a gombát és a cukkinit. Addig pároljuk, míg levet eresztenek. Ekkor leszórjuk liszttel, átpirítjuk, majd felengedjük a tejszínnel. Kis lángon kb. 5 perc alatt készre főzzük. Langyosra hűtjük.
- A sütőt elkezdjük előmelegíteni 250°C-ra.
- A langyos ragut elosztjuk négy egyszemélyes sütőtálba. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, elosztjuk négy egyenlő részre, majd kézzel akkora méretre és olyan formára alakítjuk, mint amilyen a sütőtálunk. A tésztát a ragu tetejére tesszük, a széleit beigazgatjuk.
- A tálakat tepsire tesszük, és kb. 15 percet pihentetjük. Ezalatt a sütő bemelegszik.
- Pihentetés után forró sütőbe téve 15 perc alatt készre sütjük.
- Míg készre sül, elkészítjük a fűszeres olajat. A petrezselymet apróra vágjuk, egy tálkába tesszük. Rácsavarjuk egy fél citrom levét, belereszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk az olajat. Az egészet jól összekeverjük. Mikor az étel elkészül ezzel az öntettel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 12x12x4
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 186
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 11834
- Feltöltés dátuma: 2013. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
A múlt hétvégi paradicsomos raguval készült egytál tejszínes változata. Igazából már akkor kitaláltuk, hogy egy gombás-kakukkfüves-tejszínes variáció lesz a következő a sorban, amit ki kell próbálni... Még az is lehet, hogy ez többször fog az asztalra kerülni. Ez most csak csiperkével készült, de vegyes gombával is ki kell próbálni. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/