r
Nosalty Logó

Gombás-kakukkfüves ragu kenyérpaplan alatt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Gombás-kakukkfüves ragu kenyérpaplan alatt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Összesen 790 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Összesen 3157 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    293 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1444 micro
Összesen 790 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3282.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1172 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    803 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2500 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5777 micro
Összesen 3157 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A langyos vízbe tesszük a csipet cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, rozmaringot, olajat, majd az élesztős vízzel összedolgozzuk.
  3. 2-3 percig dagasztjuk, majd letakarva, langyos helyen 1,5 órát kelesztjük.
  4. Míg a tészta kel, elkészítjük a ragut. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és elkezdjük pirítani. Mikor kezd üvegesedni, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és együtt pirítjuk tovább.
  5. A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeljük. A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük. Mikor a hús kezd színt kapni, hozzáadjuk a gombát és a cukkinit. Addig pároljuk, míg levet eresztenek. Ekkor leszórjuk liszttel, átpirítjuk, majd felengedjük a tejszínnel. Kis lángon kb. 5 perc alatt készre főzzük. Langyosra hűtjük.
  6. A sütőt elkezdjük előmelegíteni 250°C-ra.
  7. A langyos ragut elosztjuk négy egyszemélyes sütőtálba. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, elosztjuk négy egyenlő részre, majd kézzel akkora méretre és olyan formára alakítjuk, mint amilyen a sütőtálunk. A tésztát a ragu tetejére tesszük, a széleit beigazgatjuk.
  8. A tálakat tepsire tesszük, és kb. 15 percet pihentetjük. Ezalatt a sütő bemelegszik.
  9. Pihentetés után forró sütőbe téve 15 perc alatt készre sütjük.
  10. Míg készre sül, elkészítjük a fűszeres olajat. A petrezselymet apróra vágjuk, egy tálkába tesszük. Rácsavarjuk egy fél citrom levét, belereszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk az olajat. Az egészet jól összekeverjük. Mikor az étel elkészül ezzel az öntettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12x12x4
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11834
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A múlt hétvégi paradicsomos raguval készült egytál tejszínes változata. Igazából már akkor kitaláltuk, hogy egy gombás-kakukkfüves-tejszínes variáció lesz a következő a sorban, amit ki kell próbálni... Még az is lehet, hogy ez többször fog az asztalra kerülni. Ez most csak csiperkével készült, de vegyes gombával is ki kell próbálni. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...