Gluténmentes sütőtökös négylapos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztakészítés
-
80g sütőtök30 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
68g rizsliszt247 kcal
-
10g tökmagliszt38 kcal
-
45g cukor174 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
19 kcal
-
0 kcal
-
13g tökmag56 kcal
-
8g lenmagpehely40 kcal
-
44 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
13g dió82 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g vaj18 kcal
Krémkészítés
-
125g mascarpone505 kcal
-
8g porcukor29 kcal
Díszítés
Összesen
1394
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztakészítés
-
320g sütőtök121 kcal
-
150g sárgarépa55 kcal
-
270g rizsliszt988 kcal
-
40g tökmagliszt154 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0 kcal
-
50g tökmag223 kcal
-
30g lenmagpehely160 kcal
-
30g napraforgómag175 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
50g dió327 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaj72 kcal
Krémkészítés
-
500g mascarpone2020 kcal
-
30g porcukor116 kcal
Díszítés
Összesen
5580
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztakészítés
-
16.2g sütőtök6 kcal
-
7.6g sárgarépa3 kcal
-
13.7g rizsliszt50 kcal
-
2g tökmagliszt8 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
-
4 kcal
-
0 kcal
-
2.5g tökmag11 kcal
-
1.5g lenmagpehely8 kcal
-
1.5g napraforgómag9 kcal
-
2.5g mazsola8 kcal
-
2.5g dió17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
Krémkészítés
-
25.4g mascarpone103 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
Díszítés
Összesen
285
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 76.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 760.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 340 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.8 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 142.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 746 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 1773 micro
-
β-karotin 5879 micro
-
β-crypt 2555 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 319 micro
Összesen
1394
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.7 g
Zsír
-
Összesen 306.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 562 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3043.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 508 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 674 mg
-
Foszfor 1360 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 591.3 g
-
Cukor 279 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 568.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2982 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 523 mg
-
Retinol - A vitamin: 299 micro
-
α-karotin 7094 micro
-
β-karotin 23516 micro
-
β-crypt 10219 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1278 micro
Összesen
5580
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 360 micro
-
β-karotin 1194 micro
-
β-crypt 519 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
285
kcal
Hozzávalók
Tésztakészítés
-
2 púpozott ek tökmagliszt
-
180 g cukor
-
1 púpozott ek vaníliás cukor
-
1 ek szódabikarbóna
-
5 dkg tökmag
-
3 dkg lenmagpehely
-
3 dkg napraforgómag
-
5 dkg mazsola
-
1 csipet só
Krémkészítés
-
500 g mascarpone
Díszítés
Elkészítés
Tésztakészítés
- A megadott összevalókat keverjük össze alaposan. Először a tojást, a sütőtök- és sárgarépa-reszeléket, majd a cukrokat, csipet sót, a lisztekben elkevert szódabikarbónát adjuk hozzá, majd a végén a magvakat.
- Egy nagyobb méretű tepsit vajazzunk ki, majd a masszát öntsük bele, szépen simítsuk el.
- Kb. 180-200 Celsius fokon süssük kb. fél órát. A sütést tűpróbával ellenőrizzük.
- A kisült tésztát hűtsük ki, majd vágjuk el négy részre.
Krémkészítés
- A mascarponébe tegyünk ízlés szerint porcukrot, majd alaposan keverjük el.
- Ha szeretnénk, kevés citromlevet, citromhéjat is tehetünk bele.
- A massza legyen hűtve, ezzel kell a lapokat tölteni.
Díszítés
- A hasábra vágott sütőtököt tegyük fel kis mennyiségű vízbe cukorral, citromlével.
- Kb. 10 percet főzzük, majd egy szűrő segítségével csepegtessük le.
- A visszamarat szirupot szűrjük le, majd tegyünk bele zselatint, és főzzük 2 percig, majd lassan hűtsük ki.
- A tésztát laponként kenjük meg a mascarpone-krémmel. A legfelső lapra a zselatinból vékony rétegben tegyünk, és szórjuk meg a kandírozott sütőtökkel.
- Kockára vágjuk, majd tálaljuk. Jó étvágyat hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 34x38
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1561
- Feltöltés dátuma: 2016. október 23.
Ajánló
Tokaji édes szamorodnit adhatunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Másfél éve gluténmentesen étkezem, ezért nagyon sokat kísérletezem. A sütőtököt nagyon szeretem, ez a recept is így jött létre.