Garnélás vegán sajtos sali
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Mentes Málna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
Saláta
-
100g jégsaláta13 kcal
-
50g rukkola13 kcal
-
50g salátakeverék7 kcal
-
15g növényi sajt43 kcal
Garnéla
Salátaöntet (dresszing)
-
10g tojássárgája32 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
10g repceolaj88 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
8 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
537
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
Saláta
-
200g jégsaláta27 kcal
-
100g rukkola25 kcal
-
100g salátakeverék13 kcal
-
30g növényi sajt86 kcal
Garnéla
Salátaöntet (dresszing)
-
20g tojássárgája64 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
20g repceolaj177 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
17 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
1074
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
Saláta
-
30.1g jégsaláta4 kcal
-
15.1g rukkola4 kcal
-
15.1g salátakeverék2 kcal
-
4.5g növényi sajt13 kcal
Garnéla
Salátaöntet (dresszing)
-
3g tojássárgája10 kcal
-
6.4g napraforgó olaj57 kcal
-
3g repceolaj27 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
1.2g szardella (konzerv)3 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.6g só0 kcal
Összesen
164
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2838.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 2356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 237.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1998 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2762 micro
Összesen
537
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 101.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5676.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 4712 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 475.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 464 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 289 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 289 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 3997 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5525 micro
Összesen
1074
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 855.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 710 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 602 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 833 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
Saláta
-
200 g jégsaláta
-
100 g rukkola
-
100 g salátakeverék
Garnéla
Salátaöntet (dresszing)
-
1 db tojássárgája
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2 ek repceolaj
-
2 db szardella (konzerv)
-
1 ek citromlé
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
Saláta
- A salátát alaposan átmossuk, lecsepegtetjük vagy letöröljük róla a vizet.
- Falatnyi darabokra tépkedjük a jégsalátát.
Garnéla
- A fokhagymát apróra vágjuk (de akár fokhagyma-granulátumot is használhatunk, vagy fokhagymasót). Garnélarákot előkészítjük - mossuk, lecsepegtetjük, ha nem előkészített rákot használunk, akkor a rákot megpucoljuk. (Eltávolítjuk a páncélt, bélcsatornát, lábakat.)
- Olívaolajat hevítünk egy serpenyőben. Rákokat sózzuk, majd a felhevült olívaolajba tesszük, rászórjuk a fokhagymát. Gyorsan elkészül, mindkét oldalán 2-2 perc alatt átsül. Addig sütjük, míg szép rózsaszín színe lesz.
- Garnélát serpenyőből kivesszük, tálalásig melegen tartjuk.
Salátaöntet (dresszing)
- A tojássárgájához mustárt (hagyományos) adunk, majd eleinte csepegtetve napraforgóolajat öntünk hozzá, ha elkezdi felvenni a tojás az olajat, krémesedik az állaga, akkor akár vékony sugárban is csorgathatjuk az olajat. Én repce- és olívaolajat is tettem hozzá - egészségesebb összetétel miatt - azt is ugyanígy vékony sugárban csorgatva. Így majonéz állagot kapunk.
- A majonézt ízesítjük citromlével, akár lime lével is fel lehet dobni. Két db szardellát adunk hozzá (ki is hagyható), de szardellapaszta is használható - ha szardellát használunk, akkor passzírozzuk szét villával, de akár botmixerrel is pürésíthetjük a majonézzel.
- Ízlés szerint sózzuk (a szardella sós, így előbb kóstoljunk!), borsozzuk. 1 kiskanál dijoni mustárt adunk hozzá.
- Salátakeveréket, jégsalátát és rukkolát alaposan összeforgatjuk az öntettel és a rákokkal. 3-4 db rákot félretehetünk a tálaláshoz. Vegán sajtot zöldséghámozóval csíkokra vágjuk, és a salátához adjuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 408
- Feltöltés dátuma: 2020. június 03.
Ajánló
Klasszikus cézár saliba még kenyérkocka is kerülhet, én búzát nem fogyasztok, így 100%-os rozskenyérből készült pirítóssal fogyasztottam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mentes Málna
1 recept
Nagyon szeretem a garnélás cézársalátát, ebből jött ez a recept, picit egyszerűsítve, nem klasszikus cézár dresszinggel készítettem. Finom lett a végeredmény, és így fel lehet dobni a salátát, ha készül hozzá ez az öntet.