r
Nosalty Logó

Garnélás vegán sajtos sali

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Mentes Málna
Garnélás vegán sajtos sali
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Saláta

Garnéla

Salátaöntet (dresszing)

Összesen 537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Saláta

Garnéla

Salátaöntet (dresszing)

Összesen 1074 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Saláta

Garnéla

Salátaöntet (dresszing)

Összesen 164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2838.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    2356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1998 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2762 micro
Összesen 537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5676.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    4712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    3997 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5525 micro
Összesen 1074 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Saláta

Garnéla

Salátaöntet (dresszing)

Elkészítés

Saláta

  1. A salátát alaposan átmossuk, lecsepegtetjük vagy letöröljük róla a vizet.
  2. Falatnyi darabokra tépkedjük a jégsalátát.

Garnéla

  1. A fokhagymát apróra vágjuk (de akár fokhagyma-granulátumot is használhatunk, vagy fokhagymasót). Garnélarákot előkészítjük - mossuk, lecsepegtetjük, ha nem előkészített rákot használunk, akkor a rákot megpucoljuk. (Eltávolítjuk a páncélt, bélcsatornát, lábakat.)
  2. Olívaolajat hevítünk egy serpenyőben. Rákokat sózzuk, majd a felhevült olívaolajba tesszük, rászórjuk a fokhagymát. Gyorsan elkészül, mindkét oldalán 2-2 perc alatt átsül. Addig sütjük, míg szép rózsaszín színe lesz.
  3. Garnélát serpenyőből kivesszük, tálalásig melegen tartjuk.

Salátaöntet (dresszing)

  1. A tojássárgájához mustárt (hagyományos) adunk, majd eleinte csepegtetve napraforgóolajat öntünk hozzá, ha elkezdi felvenni a tojás az olajat, krémesedik az állaga, akkor akár vékony sugárban is csorgathatjuk az olajat. Én repce- és olívaolajat is tettem hozzá - egészségesebb összetétel miatt - azt is ugyanígy vékony sugárban csorgatva. Így majonéz állagot kapunk.
  2. A majonézt ízesítjük citromlével, akár lime lével is fel lehet dobni. Két db szardellát adunk hozzá (ki is hagyható), de szardellapaszta is használható - ha szardellát használunk, akkor passzírozzuk szét villával, de akár botmixerrel is pürésíthetjük a majonézzel.
  3. Ízlés szerint sózzuk (a szardella sós, így előbb kóstoljunk!), borsozzuk. 1 kiskanál dijoni mustárt adunk hozzá.
  4. Salátakeveréket, jégsalátát és rukkolát alaposan összeforgatjuk az öntettel és a rákokkal. 3-4 db rákot félretehetünk a tálaláshoz. Vegán sajtot zöldséghámozóval csíkokra vágjuk, és a salátához adjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 408
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 03.

Ajánló

Klasszikus cézár saliba még kenyérkocka is kerülhet, én búzát nem fogyasztok, így 100%-os rozskenyérből készült pirítóssal fogyasztottam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Garnélás vegán sajtos sali
Mentes Málna 1 recept

Nagyon szeretem a garnélás cézársalátát, ebből jött ez a recept, picit egyszerűsítve, nem klasszikus cézár dresszinggel készítettem. Finom lett a végeredmény, és így fel lehet dobni a salátát, ha készül hozzá ez az öntet.

Hozzávalók

Saláta

Garnéla

Salátaöntet (dresszing)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...