r
Nosalty Logó

Fúziós vega szabolcsi töltött (kínai kel) káposzta és gombóc pataki tálban

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Baroness konyhája
Fúziós vega szabolcsi töltött (kínai kel) káposzta és gombóc pataki tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1987 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    2073 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10859 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 497 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4235.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    1778 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1571.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    935 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2551 micro
  • β-karotin
    8291 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    43435 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 1987 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2126 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aprítógépben az étolajjal krémesre mixeljük a hagymát, fokhagymát és gyömbért. A fűszerkrémet, a reszelt állagúra felaprított sárgarépát és zellert, 2 teáskanál sót, 1 dl paradicsomlevet a fűszerekkel a rizshez keverjük. Állni hagyjuk, amíg előkészítjük a kelleveleket.
  2. A kínai kel alsó vastagabb részét levágjuk és apróra metéljük. A leveleket enyhén sós lobogó vízben 1 percig blansírozzuk, majd kiszedjük. A nagyobb leveleket kettévágjuk.
  3. A pataki tál aljára szórjuk az apró káposzta felét. Sorban rárakjuk az egy púpos evőkanál töltelékkel feltekert kelleveleket. A maradék rizses masszához hozzáadunk 1 tojást, 2 evőkanál zabpelyhet és kb 1 evőkanál útifű maghéjat úgy, hogy formálható legyen.
  4. A káposzták tetejére diónyi gombócokat helyezünk, és rászórjuk a maradék apró káposztát. Enyhén sós vízzel, 2 dl paradicsomlével és a kókusztejjel felengedjük úgy, hogy ellepje, néhány paradicsomkarikával ízesítjük.
  5. A pataki tálat lefedve, hideg sütőbe téve 170-180 fokon hőlégkeveréssel másfél órán át sütjük, majd tálalás előtt a meleg sütőben kb. 20 percet még pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 960
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fúziós vega szabolcsi töltött (kínai kel) káposzta és gombóc pataki tálban
Baroness konyhája 96 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...