Fűszeres sült csicseriborsó
- 16% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csicseriborsóhoz
-
400g csicseriborsó1512 kcal
A sós ízesítéshez, tetszés szerint bármit
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0 kcal
Az édes ízesítéshez, tetszés szerint bármit
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
7g méz21 kcal
-
0g juharszirup0 kcal
- 16% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csicseriborsóhoz
-
400g csicseriborsó1512 kcal
A sós ízesítéshez, tetszés szerint bármit
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0 kcal
Az édes ízesítéshez, tetszés szerint bármit
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
7g méz21 kcal
-
0g juharszirup0 kcal
- 16% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csicseriborsóhoz
-
76.9g csicseriborsó291 kcal
A sós ízesítéshez, tetszés szerint bármit
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj14 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
19.2g paradicsomlé3 kcal
-
1g barna cukor4 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0 kcal
Az édes ízesítéshez, tetszés szerint bármit
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
1.3g méz4 kcal
-
0g juharszirup0 kcal
- 16% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1754.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 1027 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 126.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2248 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 430 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9037 micro
-
Lut-zea 60 micro
- 16% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1754.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 1027 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 126.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2248 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 430 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9037 micro
-
Lut-zea 60 micro
- 16% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 432 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1738 micro
-
Lut-zea 12 micro
Hozzávalók
A csicseriborsóhoz
-
40 dkg csicseriborsó
A sós ízesítéshez, tetszés szerint bármit
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
curry por ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
kínai ötfűszer-keverék ízlés szerint
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
Az édes ízesítéshez, tetszés szerint bármit
-
fahéj ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
gyömbér ízlés szerint
-
1 teáskanál méz
-
2 csepp juharszirup
Elkészítés
A csicseriborsóhoz
- Előmelegítjük a sütőt.
- Amennyiben száraz csicseriborsót használunk, előző nap beáztatjuk bő vízbe, és másnap 2 tenyerünk között sodorgatva ledörzsöljük a héjukat, leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.
- Ha konzervet vásároltunk, leöntjük a levét, átöblítjük vízzel, és alaposan lecsepegtetjük.
- Sütőtepsi aljára rendezzük egy rétegben, a fölösleges vizet papírtörlővel leitatjuk.
- A borsóra öntjük az olajat (csak néhány evőkanálnyi a borsó mennyiségétől függően!), a fűszereket és a sót, és jól összeforgatjuk úgy, hogy a fűszeres köntös mindenhol egyenletesen fedje a szemeket.
- Ha édes változatra fájna a fogunk, akkor mézben, agávé vagy juharszirupban forgatjuk meg a borsókat sütés előtt.
- 30-40 percig sütjük, vagy addig, ameddig szép aranybarnára pirulnak.
- Sütés közben minden 10 percben forgassuk át a szemeket, hogy minden oldaluk szép piros és ropogós legyen.
- Mielőtt nekiesnénk a ropogtatásnak, hagyjuk teljesen kihűlni.
- Légmentesen záródó edénybenegy hétig eltartható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 585
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 129735
- Feltöltés dátuma: 2012. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A csicseriborsó csodaborsó. Semleges ízének köszönhetően számtalan módon elkészíthető, emelett kiemelkedően magas folsav-, rost- és mangántartalommal büszkélkedhet. Vasban, rézben, cinkben és magnéziumban sem szűkölködik. Kiváló proteinforrás. Glikémiás indexe alacsony, ezért cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával küzdők számára kifejezetten ajánlott. És íme az egyik kedvenc "bundám" 2 személyes adaghoz. A csicseriborsót, miután leszárítottuk róla vizet, alaposan megforgatjuk 2 ek olajban és egy fél teáskanálnyi sóban, és így tesszük be sülni 40 percre. Közben egy mélyebb tálban összekeverünk 2 ek barna cukrot, 2 ek aprított friss rozmaringot, 1 ek olajat, fél teáskanál sót, és annyi csípős paprikát vagy cayenne-i borsot, amennyi még számunkra belefér az élvezhető csípősség kategóriájába. A sütőből kivett borsót még forrón a fűszeres keverékre öntjük, és jó alaposan összekeverjük. Hidegen tálaljuk. Légmentesen fedve 1 hétig eláll.