r
Nosalty Logó

Fűszeres olaszos húsos ragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Norbi06
Fűszeres olaszos húsos ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1930 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    621 micro
  • β-karotin
    2308 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 483 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    140.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4282.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    2360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    963 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    901 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    810 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2484 micro
  • β-karotin
    9234 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    55581 micro
  • Lut-zea
    3107 micro
Összesen 1930 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4256 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük a szintén apróra vágott sárgarépával.
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált húst, s mikor minden szép színt kapott, befűszerezzük, és felöntjük a paradicsommal.
  3. Nagyjából 20 perc lassú lángon való főzés után beledobjuk a kukoricát, és pótoljuk a folyadékot, ha szükséges.
  4. Még 30 percig főzzük, hogy az ízek egybeérjenek teljesen, és melegében frissen gyúrt házi tésztával vagy durumtésztával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7258
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Szeretjük a fűszeres kajákat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...