Fritto misto kapris-pepperónis remuláddal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
kapris-pepperónis remulád
-
25g majonéz134 kcal
-
10g kapribogyó2 kcal
-
11g pepperoni2 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
fritto misto
-
38g tintahalkarika30 kcal
-
25g tintahalcsáp23 kcal
-
63g garnéla44 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
25g rizsliszt92 kcal
-
0g búzadara0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
213g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
345
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
kapris-pepperónis remulád
-
100g majonéz535 kcal
-
39g kapribogyó9 kcal
-
45g pepperoni10 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
fritto misto
-
150g tintahalkarika119 kcal
-
100g tintahalcsáp92 kcal
-
250g garnéla178 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
100g rizsliszt366 kcal
-
0g búzadara0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
850g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
1379
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
kapris-pepperónis remulád
-
4.9g majonéz26 kcal
-
1.9g kapribogyó0 kcal
-
2.2g pepperoni0 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
fritto misto
-
7.3g tintahalkarika6 kcal
-
4.9g tintahalcsáp4 kcal
-
12.2g garnéla9 kcal
-
8.3g citrom1 kcal
-
9.8g cukkini2 kcal
-
4.9g rizsliszt18 kcal
-
0g búzadara0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
41.5g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
66
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1521.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 903 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 196.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1015 micro
Összesen
345
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 86.1 g
Zsír
-
Összesen 68 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 716 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6086.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 1620 mg
-
Nátrium 3610 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 786.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 315 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4059 micro
Összesen
1379
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
66
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
kapris-pepperónis remulád
fritto misto
-
15 dkg tintahalkarika
-
25 dkg garnéla
-
1 db cukkini
-
100 g rizsliszt
-
150 ek búzadara
-
1 ek fokhagymapor
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
-
10 dl napraforgó olaj
Elkészítés
kapris-pepperónis remulád
- A kapribogyót és a pepperónit finomra aprítjuk, és a majonézhez adjuk. Hozzákanalazunk még egy kevés mustárt, sózzuk-borsozzuk, és alaposan elkeverjük.
- Tálalásig hűtőben pihentetjük, így az ízeknek is van ideje összeérni.
fritto misto
- A citromot és a cukkinit karikázzuk fel vékonyan. Ha kell, tisztítsuk és szeleteljük fel a tintahalat is, de többnyire konyhakészen árulják. A garnélák legyen megpucolva, de maradhatnak egyben.
- Egy lapos, nagy tálban összekeverjük a rizslisztet, a búzadarát és a fűszereket.
- Több adagban meghempergetjük a panírban a tintahalakat, a garnélákat, a cukkini- és a citromszeleteket. Óvatosan a forró olajba tesszük a panírozott falatkákat, és több adagban, pár perc alatt aranybarnára sütjük.
- A kész falatkákat rácsra tesszük, és hagyjuk kicsit lecsepegni. Sózzuk meg ezen a ponton még egyszer, alaposan.
- Azon melegében tálaljuk, nagyszemű sóval és petrezselyemmel megszórva. Ízlés szerint facsarjunk rá citromlevet is, és mártogassuk a remuládba.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1399
- Feltöltés dátuma: 2021. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1497 recept
Az olasz és horvát tengerpart egyik legemblematikusabb fogása a fritto misto, vagyis a panírozott, bő olajban kirántott tenger gyümölcsei. Az már változó, hogy a panír milyen - sörtésztaszerű, légies vagy ropogós, morzsás - a végeredmény viszont mennyei, bárhol is kóstoljuk. Alapanyagnak bármi tengeri mehet bele, mi most tintahalat és garnélát bundáztunk, illetve 1-1 vékonyra szelt cukkinit és citromot is melléküldtünk, így még frissebb az összhatás. Mártogatósnak pedig egy szuper kapris-pepperónis remuládot készítettünk, amibe öröm tunkolni. Egyetlen dologra érdemes nagyon figyelni: az olaj igen forró tud lenni, vigyázzatok az ujjvégekkel!