Tintahalcsáp
Leírás
A tintahal puhatesű, fejlábú tengeri állat, legismertebb fajtája a közönséges tintahal. Puha, fehér húsa van, szálkát nem tartalmaz, mivel csak nevében hal. Tíz szabálytalan tapogatókarja van. Sok fehérjét és telítetlen zsírsavat, valamint B-12 vitamint tartalmaz. A tintahalat töltve vagy felkarikázva fogyasztják, csápjait csak ritkán használják fel, pedig ebből is éppolyan ízletes lakoma készíthető, mint az állat egybefüggő részéből, viszont jóval kisebb mennyiséget ad. A tintahalat általában sütve, rántva vagy grillezve salátákhoz vagy tésztaételekhez készítik.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Tintahalcsáp
fehérjetartalom
15.58 g
zsírtartalom
233000.989 g
szénhidráttartalom
3.08 g
víztartalom
78.55 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
221 mg
Nátrium
44 mg
Magnézium
33 mg
Kalcium
32 mg
Top vitaminok
Kolin
65 mg
B6 vitamin
0.056 g
C vitamin
4.7 mg
Niacin - B3 vitamin
2.175 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
15.58 g
Zsír
telített zsírsav
0.358 g
egyszeresen telített zsírsav
0.107 g
többszörösen telített zsírsav
0.524 g
koleszterin
233 g
ásványi anyagok
Kalcium
32 mg
Vas
0.68 mg
Magnézium
33 mg
Foszfor
221 mg
Nátrium
44 mg
Cink
1.53 mg
Réz
1.891 mg
Mangán
0.035 mg
Szelén
44.8 µg
szénhidrát
víz
78.55 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.02 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.412 mg
Niacin - B3 vitamin
2.175 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.5 mg
Folát
5 µg
Kolin
65 mg
Retinol
10 µg
E vitamin
1.2 mg
B12 vitamin
1.3 µg
A vitamin
10 µg
C vitamin
4.7 mg
B6 vitamin
0.056 g