Grillezett polip vagy tintahal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g tintahalcsáp276 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g tintahalcsáp276 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
88.5g tintahalcsáp81 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
4.7g olívaolaj42 kcal
-
4.1g vaj30 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 729 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1175.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 674 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 244.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 334 micro
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 729 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1175.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 674 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 244.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 334 micro
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A tintahal vagy a polip csápjait megtisztítjuk, lecsepegtetjük, leszárítjuk.
- Serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat.
- Rádobjuk a polipot, és 2-3 percig sütjük. Közben rászórjuk az áttört fokhagymát, és rázogatjuk.
- Az utolsó néhány másodpercben rászórjuk a petrezselymet, majd azonnal tálaljuk. Ízlés szerint csepegtessük meg citromlével.
- Sütés ideje: 3 perc
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 62
- Össznézettség: 67723
- Feltöltés dátuma: 2011. március 17.
Ajánló
Ne süssük tovább a fent megadott időnél. A lábasfejűek a tenger lágytojásai. Minél tovább főzöd, annál keményebb lesz. pH besorlás: enyhén savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A töltött tintahal mellett készült. Nem szabad kidobni a csápokat, ezen a módon elkészítve fenséges lakoma. Tekergő karok, amik még akkor is mozognak, amikor a serpenyőbe dobja őket az ember. De akkor már csak a melegtől. Fenséges lakoma, pár perc alatt kész - és csak az asztal körül ólálkodó macska bánja, hogy nem kapta meg a lehulló cafatokat. Ezt kár a macskának adni. Sokkal finomabb annál. A bébipolipok és tintahal csápok lepirítva a konyhaművészet eldugott sarkai, ahová az ember csak lustaságból nem pillant be. Érdemes. Nyáron grillen az igazi, de serpenyőben sem megvetnivaló eledel. Igazából még előételnek is kevés, de finom. Megéri az a néhány falat.