Friss lazacsaláta kecskesajtos, ropogós bagettel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Demesék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
100g lazac127 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
78g bagett214 kcal
-
75g kecskesajt273 kcal
-
0 kcal
-
68g koktélparadicsom12 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
12 kcal
-
75g salátakeverék10 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
Összesen
971
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g lazac254 kcal
-
64g olívaolaj566 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
156g bagett427 kcal
-
150g kecskesajt546 kcal
-
0 kcal
-
136g koktélparadicsom24 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
25 kcal
-
150g salátakeverék20 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
Összesen
1941
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
14.5g lazac18 kcal
-
4.6g olívaolaj41 kcal
-
12.3g citrom2 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fehérborecet0 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
11.3g bagett31 kcal
-
10.9g kecskesajt40 kcal
-
0 kcal
-
9.9g koktélparadicsom2 kcal
-
14.5g kígyóuborka2 kcal
-
2 kcal
-
10.9g salátakeverék1 kcal
-
1 kcal
Összesen
140
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 48.7 g
Zsír
-
Összesen 63.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2159.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 740 mg
-
Nátrium 824 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 463.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 573 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 452 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 2668 micro
-
β-crypt 267 micro
-
Likopin 1750 micro
-
Lut-zea 1093 micro
Összesen
971
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 97.4 g
Zsír
-
Összesen 126.4 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4319.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 800 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 1480 mg
-
Nátrium 1649 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 927.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1146 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 200 mg
-
D vitamin: 903 micro
-
K vitamin: 252 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 672 micro
-
α-karotin 179 micro
-
β-karotin 5335 micro
-
β-crypt 533 micro
-
Likopin 3499 micro
-
Lut-zea 2186 micro
Összesen
1941
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 254 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
-
200 g lazac
-
8 ek olívaolaj
-
1 db citrom
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
1 teáskanál petrezselyem
-
2 csipet só
-
2 csipet bors
-
1 kk fehérborecet
-
1 ek mustár
-
12 szelet bagett
-
150 g kecskesajt
-
8 db koktélparadicsom
-
0.5 db kígyóuborka
-
0.5 db piros kaliforniai paprika
-
150 g salátakeverék
-
1 db salottahagyma
Elkészítés
- Első lépésként előkészítjük a lazacot. Ehhez egy kisebb tálba, tálkába 4 ek. olívaolajat adunk, hozzápréselünk egy negyed citrom levét, ízlés szerint fokhagyma-granulátumot, továbbá 1 teáskanál szárított petrezselyemzöldet és 1-1 csipet sót és borsot adunk. A keveréket jól elvegyítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott lazacfilét.
- A következő lépésben a salátakeveréket és a hozzá illő szószt készítjük el, amihez először is tetszés szerinti darabokra aprítjuk a paradicsomot, uborkát, paprikát és 1 apróbb fej salottahagymát. A zöldség- és a salátakeveréket beletesszük egy nagyobb tálba. A szósz összetevőit egy másik, kisebb tálban keverjük össze: kb. 2 ek. olívaolajat, 1 kk. fehérborecetet, 1 tk. mustárt, 1 ek. folyékony aromát, 1 csipet fokhagyma-granulátumot, valamint pici sót és borsot. A szószt közvetlenül tálalás előtt keverjük csak össze az előkészített salátakeverékkel.
- Ezután egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és ráhelyezzük a 12 szelet bagettet. A bagetteket megszórjuk provence-i fűszerekkel, meglocsoljuk őket olívaolajjal, majd erre jönnek a felkarikázott kecskesajt-darabok. Ha ezzel megvagyunk, 200 C fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 8-10 percre.
- Ha minden elkészült, tálalhatjuk az ételünket, melyet 1 szelet citrommal díszítünk. Jó étvágyat kívánunk :)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 606
- Feltöltés dátuma: 2020. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Demesék
2 recept
Ha egy igazán könnyű, ugyanakkor laktató és gyorsan elkészíthető ételre vágysz, ne habozz elkészíteni ezt a receptet, ami ráadásul egészséges is!