r
Nosalty Logó

Francia pudingos-mákos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Francia pudingos-mákos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A két mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1047 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A két mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 10486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A két mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1047 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.7 g

Zsír

  • Összesen
    559.1 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    221 g
  • Koleszterin
    1585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15386.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    6039 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1209 mg
  • Foszfor
    5099 mg
  • Nátrium
    2585 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1192 g
  • Cukor
    568 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3009 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    321 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    1321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2872 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1634 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2033 micro
Összesen 10486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A két mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

  • 10 dkg dió (pirított, durvára vágott)
  • 1.5 ek cukor (kristály, karamellizált)

Elkészítés

A két mézes laphoz

  1. Először összegyúrjuk a mézeslaphoz valókat.
  2. A sütőt begyújtjuk és jöhet a mákos piskóta: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, az olajat és a mákot.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, először hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a habot lazán beleforgatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon világos színűre sütjük, tűprópáig!
  5. Míg sül, a mézes tésztából sütőlemezen 2 akkora lapot nyújtunk, mint a piskótánk. Mehet is utána a sütőbe, ezt is világosra sütjük.
  6. Közben elkészítjük a krémet: a tejben megfőzzük a pudingokat. A margarint habosra kavrjuk a cukorral és a vaníliás cukorral.
  7. Ha a puding kihűlt, belekavarjuk a margarint és a reszelt citromhéjat. Három részre osztjuk.
  8. Ha kihűltek a lapok, összerakjuk a sütit. 1 mézeslapot lefektetünk, rákenjük a krém egyharmadát. Rátesszük a mákos piskótát, bekenjük a következő adag krémmel.
  9. Tetejére borítjuk a második mézes lapot és rásimítjuk az utolsó adag krémet.
  10. Megszórjuk a dióval, óvatosan rányomkodjuk, a karamellizált cukorral megcsorgatjuk a tetejét.
  11. Szeletelés előtt állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 26411
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Ajánló

Finom, édeskés fehérbort ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia pudingos-mákos szelet
Olaszné Anci 191 recept

Szintén az interneten böngésztem ezt a receptet, kicsit dolgozgatni kell vele, de a végeredmény kárpótol mindenért! Nagyon finom, kiadós recept. A karamell és a pirított dió fantasztikus ízt kölcsönöz ennek a finomságnak.

Hozzávalók

A két mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...