Francia pudingos-mákos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
A két mézes laphoz
-
6g tojás7 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
5g méz15 kcal
-
8g tej4 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
A mákos piskótához
-
33g tojás42 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
5g víz0 kcal
-
75 kcal
-
25g mák131 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
A tetejére
Összesen
1047
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
A két mézes laphoz
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g méz152 kcal
-
80g tej45 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
0 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
A mákos piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
48g víz0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
250g mák1313 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
900g tej504 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
250g margarin1793 kcal
A tetejére
Összesen
10486
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
A két mézes laphoz
-
1.6g tojás2 kcal
-
0.6g tojássárgája2 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
1.5g méz4 kcal
-
2.4g tej1 kcal
-
4.4g porcukor17 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
13.2g finomliszt48 kcal
A mákos piskótához
-
9.7g tojás12 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
7.3g mák39 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
26.4g tej15 kcal
-
15 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
7.3g margarin53 kcal
A tetejére
Összesen
308
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 55.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1538.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 604 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 510 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.2 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 287 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
1047
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 193.7 g
Zsír
-
Összesen 559.1 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 187 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 221 g
-
Koleszterin 1585 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15386.3 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 348 mg
-
Kálcium 6039 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 1209 mg
-
Foszfor 5099 mg
-
Nátrium 2585 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1192 g
-
Cukor 568 mg
-
Élelmi rost 73 mg
VÍZ
-
Összesen 480.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3009 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 68 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 321 micro
-
K vitamin: 246 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 641 micro
-
Kolin: 1321 mg
-
Retinol - A vitamin: 2872 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1634 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2033 micro
Összesen
10486
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
308
kcal
Hozzávalók
A két mézes laphoz
-
1 db tojássárgája
-
5 dkg vaj
-
8 ek tej
-
15 dkg porcukor
-
1 tk szódabikarbóna
-
45 dkg finomliszt
A mákos piskótához
-
6 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
10 csapott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
9 dl tej
-
3 csomag vaníliás pudingpor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
2 citromból nyert citromhéj
-
20 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
A tetejére
Elkészítés
A két mézes laphoz
- Először összegyúrjuk a mézeslaphoz valókat.
- A sütőt begyújtjuk és jöhet a mákos piskóta: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, az olajat és a mákot.
- A tojásfehérjét habbá verjük, először hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a habot lazán beleforgatjuk.
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon világos színűre sütjük, tűprópáig!
- Míg sül, a mézes tésztából sütőlemezen 2 akkora lapot nyújtunk, mint a piskótánk. Mehet is utána a sütőbe, ezt is világosra sütjük.
- Közben elkészítjük a krémet: a tejben megfőzzük a pudingokat. A margarint habosra kavrjuk a cukorral és a vaníliás cukorral.
- Ha a puding kihűlt, belekavarjuk a margarint és a reszelt citromhéjat. Három részre osztjuk.
- Ha kihűltek a lapok, összerakjuk a sütit. 1 mézeslapot lefektetünk, rákenjük a krém egyharmadát. Rátesszük a mákos piskótát, bekenjük a következő adag krémmel.
- Tetejére borítjuk a második mézes lapot és rásimítjuk az utolsó adag krémet.
- Megszórjuk a dióval, óvatosan rányomkodjuk, a karamellizált cukorral megcsorgatjuk a tetejét.
- Szeletelés előtt állni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 26411
- Feltöltés dátuma: 2012. október 15.
Ajánló
Finom, édeskés fehérbort ajánlok hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Olaszné Anci
191 recept
Szintén az interneten böngésztem ezt a receptet, kicsit dolgozgatni kell vele, de a végeredmény kárpótol mindenért! Nagyon finom, kiadós recept. A karamell és a pirított dió fantasztikus ízt kölcsönöz ennek a finomságnak.